Istoria Bucătăriilor (și nu tocmai) – Despre cireșe, cu Nicole Cherry

Articolul ăsta nu e unul tipic. Nu vom vorbi despre o bucătărie în sine, nu disecăm niciun stil culinar. Vă spunem, însă, de unde își are numele de scenă vedeta de astăzi. Nicole Cherry, pe numele său real Nicoleta Janina Ghinea (n. 5 decembrie 1998, București), a devenit cunoscută în anul 2013 cu single-ul „Memories”….

Istoria Bucătăriilor – Cartofii prăjiți cu AMI

“Te cunosc de undeva” – dacă-ți sună cunoscut probabil că ai auzit-o pe AMI pe radio. Andreea Ioana Moldovan, mult mai cunoscută după numele de scenă Ami (stilizat AMI), este o cântăreață de muzică dance cunoscută pentru piese ca „Trumpet Lights” sau „Deja Vu” feat. Grasu XXL (piesă de care aparține și versul cu care…

Istoria Condimentelor – Sarea Neagră cu Chef Mihai (Dakota)

O extragem din apă de mare. Din mine aflate la zeci și sute de metri sub pământ. Avem basme despre ea, povești culte despre ocnași cu suflet blând care ocrotesc copile orfane și cuvinte peste cuvinte care nu ar fi existat fără ea. Chef Mihai de la Dakota ne-a propus să vorbim despre sare. Un…

Istoria Bucătăriilor – Pastele italienești cu Lidia Buble

Începem articolul acesta cu un La Mulți Ani! Să crești mare, Lidia Buble! Să scoți hit după hit după hit după hit și să faci paste bune cum numai tu știi să faci. Ah, și încă ceva – mulțumim fain pentru interviul în exclusivitate! Dragii noștri cititori, deși ați putea crede că Buble e numele ei…

Povești din localurile din București. Și altele

Deși am lansat ialoc.ro de aproape 2 luni și ceva, am tot amânat publicarea blogului. Știam că vrem să vă povestim câte-n lună și-n stele, dar nu știam exact ce să vă spunem. Sau cum. Așa că am așteptat, am dezbătut și am mai așteptat puțin, până când s-a format IDEEA. Blogurile despre mâncare se…

Istoria Condimentelor – Piperul de Sichuan cu Chef Sidia Sissoko

Bucătăria internațională este plină de minciuni, împrumuturi și reinterpretări. Dacă ne urmăriți pe Facebook, știți că mirobolantul croissant e o reinterpretare a unui desert austriac (kipfler) și că bietele sarmale sunt o specialitate 100% românească. Și bulgărească. Și germană. Și grecească. Și. Specific chinezesc, dar nu tocmai… Piperul de Sichuan (sau szechuan) este considerat un…