9 restaurante la Cluj Napoca de încercat. Unde mâncăm la Cluj

După mai bine de un an de pauză, programul festivalier cu vibe internațional a debutat vineri, 23 iulie, la Cluj-Napoca, cu Festivalul Internațional de Film Transilvania, pe scurt, TIFF. Pentru cei care iau drumul Clujului pentru infuzia cultural-cinematică sau vreți doar să descoperiți destinații noi gastronomice de citybreak în România, am pregătit o selecție de restaurante din Cluj.

Descoperă restaurante la Cluj Napoca

ROD, Calea Turzii 160, Cluj
ROD

ROD este un proiect de suflet al proprietarilor prin care aceștia celebrează adevărata Românie, simplă şi genială, prietenoasă şi genuină, orgolioasă şi mândră de valorile ei.

cut&crust, Strada Donath 65, Cluj
cut & crust

cut & crust este locul unde pizza are propria personalitate, o pizza-experiență gastronomică care e musai de degustat în oraș.

1568 Bistro, Bulevardul 21 Decembrie 1989 14, Cluj
1568 Bistro

În 1568 Bistro fiecare cărămidă, fiecare piatră este istorie impregnată cu tradiții și amintiri culinare cunoscute. Istoria multiculturală a Ardealului și anul 1568, simbol al libertății religioase, i-au inspirat să descoperim libertatea și în gusturile culinare. Așa am creat o bucătărie transilvăneană reinventată, contemporanizată: o interpretare reînnoită, o întoarcere modernă la rădăcinile vechi, unde gusturile deja cunoscute sunt puse într-un context nou.

Meat Up,  Strada Gheorghe Sincai 14, Cluj
Meat Up

Pasionații de burgers vor descoperi la Meat Up rețete autentice de burgeri americani așa cum chefs au învățat în străinătate.

Cimbru Restaurant, Strada Decebal 37, Cluj
Cimbru Restaurant

Povestea Cimbru a început cu un foodtruck colorat pe care l-au botezat Cimbru, iar preparatele gătite simplu și cu ingrediente de calitate, atent selecționate de la producători locali, au făcut diferența. Astăzi, foodtruck-ul s-a transformat în Cimbru Meat & Flame, unde se servesc bunătățile de truck, iar seara la cină oaspeții pot descoperi un meniu nou, adaptat în funcție de sezonalitate, de poftă și de inspirație.

Casa Boema, Strada Iuliu Maniu 34, Cluj
Casa Boema

Casa Boema era locul de întâlnire a celor pe care îi legau voia bună și dragostea de frumos. Clădirea de pe Iuliu Maniu 34 a fost construită în urmă cu 180 de ani, pentru a-i servi ca reședință contesei Krisztina Bethlen (Kendeffy). Mai târziu casa a aparținut familiilor Tisza, Zeik și Hirsch, apoi a intrat în proprietatea statului comunist, fiind administrat o bună bucată de vreme de întreprinderea Arta Culinară, care a și deschis grădina de vară.

Zama,  Strada Napoca 16, Cluj
Zama

Zama este acel loc unde e vechi și nou, e plin de culoare, e aroma cafelei tale, e cu multă savoare, e cu bunătățuri la mic dejun, la prânz și la cină, e cu dichis, e în mijlocul orașului, e cu freamăt de jazz, e cu voie bună.

Restaurant Livada,  Strada Clinicilor 14, Cluj
Restaurant Livada

Livada este locul unde puteți face o mică escapdadă în natură chiar în oraș și oferă o combinație între mâncare bună, vinuri fine și muzică live de calitate.

Restaurant Indigo, Strada Piezișă 10, Cluj
Restaurant Indigo

Deschis în 2010, INDIGO a fost printre primele restaurante din Cluj-Napoca cu meniu specific (autentic) indian. De asemenea, servesc și Thali – un meniu complet adus direct de pe străzile din Delhi sau Mumbai.