Importanța unei organizări a breslei: modelul Breasla Cârciumarilor Brașoveni

Inițiativele care adună împreună oameni ghidați de aceleași principii trebuie susținute, mai ales când o pandemie mondială lovește în principal afacerile mici, făcute din pasiune. Deși Breasla Cârciumarilor Brașoveni nu este o inițiativă nouă, creată în acest context, ci are deja câțiva ani de existență, reușește să cumuleze poveștile antreprenorilor locali, cât și frumusețea și unicitatea fiecărui restaurant partener în parte.

De la întâlnirile cu autorităție locale și semnalele de alarmă trase prin panglicile albe pe care numeau fiecare instituție care a venit în control la inițiativa dedicată desertului oficial al Brașovului, ișlerul, comunicarea Breaslei Cârciumarilor Brașoveni ar trebui să fie un model de bune practici pentru fiecare dintre noi. Împreună, suntem mai puternici, iar o voce unitară poate ajuta la diminuarea efectelor aproape devastatoare a crizei prin care cu toții trecem. 

Povestea unui desert local: ișlerul

În memoria gastronomică locală, ișlerul este desertul pe care brașovenii îl știu de zeci de ani, mai exact în forma de doi biscuiți din aluat cu nucă și unt, lipiți cu cremă bună și acoperiți cu glazură de ciocolată. Povestea lui începe acum 170 de ani, după numele oraşului austriac unde a fost preparat pentru prima dată.

Ișler disponibil la Dei Frati

Acum, restaurantele din Breasla Cârciumarilor  au reinterpretat reţeta astfel ca prăjitura se găseşte în cel puţin 15 variante, care pot fi savurate într-un tur culinar. “L-am ales ca desertul Breslei Cârciumarilor, ca element comun care să ne unească și identifice. Fiecare din noi l-a făcut cât mai asemănator cu el, cu restaurantul, bistroul, pub-ul, cafeneaua sau brutăria,” este explicată inițiativa.

Textul a apărut în Suplimentul Zile și Nopți dedicat ialoc fest pentru perioada 31 august – 30 septembrie 2020.  

Credit foto: https://www.facebook.com/breaslacarciumarilorbrasov