9 berării din București. Unde găsești varietate de bere

Chiar dacă România nu este o mare consumatoare de bere, cea mai veche atestare documentara a berii o reprezintă un act din 1366, ce precizează că la răscoala țăranilor și a meșteșugarilor din Florești (Cluj) a participat și Iacob Berarul. În Moldova și Muntenia, berea a început să se consume odată cu venirea soldaților austrieci, chiar dacă voievozi ca Ștefan cel Mare, Alexandru Lăpușneanu și Aron Tiranul au încurajat fabricarea berii, după cum notează Trends HRB. Prima fabrica de bere românească a fost înființată la Timișoara în anul 1718, iar prima fabrică de bere din București s-a construit în 1809.

Ulterior, ambianța berăriilor bucureștene invită oameni de cultură, politicieni și oameni de afaceri să-și petreacă timpul împreună la o bere, Caragiale fiind unul dintre cei mai cunoscuți berari locali, chiar dacă afacerea sa nu era deloc profitabilă.

Potrivit Asociaţiei Berarii României, România ocupă locul şapte în clasamentul ţărilor producătoare de bere din Europa, în timp ce peste 97% din berea consumată la nivel local este produsă în România, iar 50% din ingrediente sunt de asemenea locale. În ceea ce priveşte cantitatea de bere produsă la nivelul anului 2020, volumul pieţei de bere a ajuns la 16,75 milioane hectolitri, cu +0,5% faţă de anul precedent. În anul 2019, în România îşi desfăşurau activitatea 100 de producători de bere, cu 17,6% mai mulţi decât în 2018 şi cu 317% mai mulţi decât în anul 2010.

Berării București: Hangar by Ground Zero

Adresa: Șoseaua Pipera 44, Pipera, București

This image has an empty alt attribute; its file name is hangar-8-big.jpg
Berării din București: Hangar by Ground Zero

Gastropub-ul dispune de: – 200m² de bar cu o uriasa camera frigorifica si 20 de tapuri – open kitchen – 400m² de terasa cu gradina Acum, iubitorii de bere craft pot servi aici cea mai proaspata bere Ground Zero. Portile sunt deschise oricui are curiozitatea sa paseasca din bar in fabrica. Hangar by Ground Zero este locul de joaca al Ground Zero Beer: – cele mai proaspete batchuri de beri proprii pot fi incercate aici – cele mai noi beri din linia XperimentALE sau colaborari cu alti berari curajosi se lanseaza la poarta fabricii – o multime de alte beri craft romanesti sau de import, la tap sau imbuteliate sunt primite cu bratele deschise in acest avanpost al berii craft – evenimentele tematice pentru comunitate ne umplu inima de bucurie si ne mentin drive-ul de a duce revolutia berii craft romanesti si mai departe – petrecerile de neuitat, uneori pe nepusa masa, cu artisti romani, DJs, sunt caracteristice Ground Zero. Rezervă aici.

Berării București: Fabrica Grivița

Adresa: Șoseaua Orhideelor 19, Regie, București

Berării din București: Fabrica Grivița

Fabrica Grivița este prima fabrică de bere artizanală cu întreg procesul de fabricare la vedere vizibil din zona de bar. Bucură-te de o Bere Grivița rece și proaspată și vino să vezi ce noutăți a pregătit berarul. Fabrica are o terasă unde vara te poți bucura de o bere în aer liber, dar și de playlisturi pregătite de DJs cunoscuți. Rezervă aici.

Berării București: Berăria Centrală

Adresa: Strada Nerva Traian 2, Timpuri Noi, București

Berării din București: Berăria Centrală

Berăria Centrală este locul unde mâncarea are gustul original, iar bere rece completează orice masă într-o atmosferă care te face să te relaxezi, indiferent de momentul zilei în care o vizitezi. Rezervă aici.

Berării București: The Pub

Adresa: Bulevardul Regina Elisabeta 9, Universitate, București

Berării din București: The Pub

Distractie intre prieteni, ca nicaieri in alta parte. Sistemul incorporat in mese va permite sa va turnati singuri berea intrand in concurs international de bere, sa comandati felul de mancare preferat din tot ceea ce noi pregatim exclusiv in casa, sa selectati melodia preferata din The PUB jukebox si sa o asculte intreg pub-ul. Rezervă aici.

Berării București: Cetatea Berarilor

Adresa: Bulevardul Camil Ressu 41, Titan, București

Berării din București: Cetatea Berarilor

Cetatea Berarilor este locul ideal pentru bere rece și prieteni, darts, karaoke, mâncare bună și evenimente sportive, locul din cartier unde timpul trece altfel. Rezervă aici.

Berării București: Curtea Berarilor

Adresa: Strada Șelari 9-11, Centrul Vechi, București

Berării din București: Curtea Berarilor

Ca orice loc unde berea este la loc de cinste, povestea începe cu “a fost o dată ca niciodată”. Iar legenda spune că “într-o zi cu soare, dintr-o curte de sticlari pricepuți, răsări din spuma unei halbe cu bere rece, un loc strașnic în înfățișare, în atmosferă și în gustare“. Nerecomandat pentru pudici, berea se vinde inclusiv la ladă. Rezervă aici.

Berării București: Nenea Iancu

Adresa: Strada Covaci 3, Centrul Vechi, București

Berării din București: Nenea Iancu

Berăria Nenea Iancu s-a deschis în 2013 în Centrul Vechi. Acest restaurant cu meniu specific românesc se deosebește prin nota interbelică distinctă unică și originală, dar și prin sortimentul variat al celor mai bune beri naționale și internaționale. Berea Nenea Iancu este servită aici la sticlă sau la halbă (draught), bere blondă specială sau nefiltrată, dar și o bere produsă în Germania, pentru asigurarea celei mai înalte calități. Rezervă aici.

Berării București: Club Fabrica

Adresa: Strada 11 Iunie 50, Carol, București

Berării din București: Club Fabrica

Clubul/terasa Fabrica este situat în apropiere de Piața Unirii și incorporează, sub conceptul “Fabrica Urban Resort”, tot cei îi trebuie unui tânăr (și nu numai) pentru a se putea relaxa și a-și satisface pasiunile urbane.  Rezervă aici.

Berării București: Bierhaus 67

Adresa: Strada Erou Iancu Nicolae 67, Cartier Pipera, București

Berării din București: Bierhaus 67

La un metru de bere și o masă bună, toată lumea se adună. Din meniu fac parte burger de vită, coaste de porc, platou BIERHAUS, șnițel de vită, cârnaţi Bratwurst, biban de mare la grătar, varză călită, salate, dar și multe tipuri de bere germană autentică. Rezervă aici.