8 restaurante cu meniu italian din București. Unde mâncăm ca-n Italia

Creștinii catolici sărbătoresc în acest weekend Paștele, așadar propunerea ialoc este o incursiune printre bunătățile cu specific italian din oraș. Însă înainte de a vă prezenta unde se gătește ca-n Italia, vă sugerăm să încercați cozonacul tradițional de Paște pe care aceștia îl prepară, Colomba Pasqale. 

Consistența seamănă cu cea a panettone-lui, dar colomba pasquale este diferită de panettone prin formă și prin glazura crocantă de migdale, simbolizând un porumbel. Aluatul pentru colomba se face cu făină, ouă, zahăr, drojdie proaspătă și unt, iar la final se presară zahăr perlat și migdale. 

8 locuri din București cu meniu italian

O incursiune prin gusturile italiene este disponibilă aici, iar recomandările noastre sunt următoarele:

Grano – un deli shop care a devenit unul dintre cele mai bune restaurante din oraș, unde atenția pentru detalii și rafinamentul fiecărei porții atrag numai reacții pozitive. Pasiunea pentru bucătăria italiană este dusă la alt nivel, iar selecția de vinuri care să completeze experiența gastronomică este pe măsură.

 Osteria Zucca – prin modul de gândire diferit, cei de la Osteria fac preparatele proaspete, sănătoase și atrăgătoare, asamblând cu pasiune ingrediente proaspete, pe care le oferă cu dedicație.

 Trattoria Il Villagio – De cate ori gândurile zboară către superba Italia și a ei fantastica cucina italiana, trattoria Il Villagio este locul perfect pentru a potoli acest dor. Cu un bucătar șef din Puglia, regiunea care se laudă că ingredientul principal în orice mâncare este dragostea, la Trattoria Il Villagio veți găsi autentice rețete tradiționale, moștenite din generație în generație, din cele mai vechi timpuri.

Il Peccato – Centrul Vechi din București găzduiește restaurantul italian autentic: “Il Peccato” – Ristorante Pizzerie Bar. Aici, oaspeții restaurantului se pot relaxa în liniște lângă prieteni sau băutura preferată.

Trattoria Della Nonna – Un meniu diversificat italian din care nu lipsesc cele mai populare preparate din Peninsulă alături de o selecție de specialități din bucătăriile lumii sunt ingredientele care completează atmosfera Trattoria Della Nonna. Atmosfera primitoare, preparatele proaspete și gustoase dau un vibe de vacanță în mijlocul orașului.

 It Cucina – Meniul à la carte, ingrediente fabuloase pentru a aduce o parte din spiritul italian mai aproape. Pizza răsfățată într-un cuptor cu lemne, pește proaspăt, carne suculentă, paste delicioase și feluri de mâncare făcute cu atenție de Salvatore La Ragione și echipa sa fabuloasă.

Sardin – Sardin – un restaurant cu aer mediteranean și bucătărie responsabilă. Folosim numai ingrediente de origine controlată, produse tradiționale autentice, pește și fructe de mare sălbatice, de captură.

Poesia – Restaurantul Poesia a fost creat pentru iubitorii de experiențe gastronomice fine. De la decorul ce îmbină stilul glamour mediteranean cu accentele vintage–rustic, până la meniul rafinat și gustos, cu influențe ale bucătăriei italienești îmbinate cu savoarea mediteraneană. 

Materialul a apărut în newsletter-ul ialoc din 02 aprilie 2021. Întregul newsletter îl puteți descoperi aici.