Locul în care Regele Mihai a ținut pentru prima oară o crosă de golf în mână

Nu-i așa că îți imaginezi și tu un loc aproape de casă, în care să uiți de deadline-uri, agitație și to do list-ul zilnic? Cum plecatul din oraș nu este mereu o opțiune la îndemână, iar parcurile parcă nu sunt ceea ce trebuie, misiunea relaxării, în care să-ți auzi gândurile, devine dificilă.

Acum, în sfârșit, am descoperit locul ideal.

Ne-am teleportat într-un alt univers într-o zi frumoasă de primăvară – Restaurant Diplomat. Imediat cum am lăsat mașina în spate, cu tot cu zgomotul orașului, am făcut tranziția către multă verdeață, ciripit de păsări și…liniște.

Sediul central al Universului Diplomat

Clădirea superbă a fost construită de Ion Mincu în 1922

Locația este una impresionantă, care te face să te simți ca și cum ai lua masa cu nume precum principele Cantacuzino, principele Barbu Știrbey sau baronul Stărcea, doar câțiva dintre fondatorii Country Club Băneasa, în prezent Clubul Diplomaților.

Clădirea care găzduiește restaurantul este construită de celebrul arhitect Ion Mincu în anul 1922 și oferă o priveliște superbă către lac și terenul de golf, unde Regele Mihai a ținut pentru prima oară o crosă de golf în mână.

Bucatele alese și vinul din pocal s-au mai schimbat de-a lungul anilor, însă standardele au rămas la același nivel. Iar dacă oamenii cei mai de seamă ai societății românești de atunci alegeau acest loc pentru ospățuri, de ce nu te-ai simți și tu aristocrat din când în când?

Interiorul restaurantului Diplomat

Așadar, este un loc în care trebuie să ajungi măcar o dată să îți iei doza de sentimente nobile și fine. 🙂

Gustul Diplomat

Creveții în sos de șampanie sigur pot face din orice zi una specială

Eh…aici intrăm într-un alt univers la care tânjesc adesea, al gustului bun și al simțurilor răsfățate. 🙂

Mihai Nechita, head chef-ul restaurantului Diplomat, m-a cucerit încă dinainte de a intra în bucătărie. Mi s-a demonstrat de multe ori că un bucătar care vorbește cu atâta pasiune despre gătit, ingrediente și gust, nu are cum să fie decât foarte talentat, iar Mihai nu face excepție.

Chef Mihai Nechita

Face parte din echipa Diplomat încă de la deschidere și, în cei peste 15 ani de experiență, și-a rafinat stilul în funcție de ce a învățat de la alți chefi experimentați, dar și în funcție de gusturile miilor de oaspeți pe care i-a servit de-a lungul anilor. Bucătăria cu care a luat cel mai mult contact este cea italienească, ba chiar a furat câteva secrete din anii petrecuți în Italia, pe care le vei simți în preparate.  

Calitatea ingredientelor este prioritară la Diplomat, nu există compromisuri și nici diferențe între ce pește mănânci azi, de exemplu, și ce mănânci peste un an. Este de apreciat efortul depus pentru a găsi cei mai buni furnizori de pește și fructe de mare, vită, legume sau pui de fermă, dar și cel de a standardiza fiecare preparat astfel încât să aibă același gust bun.

Furnizorii au fost aleși pe sprânceană, după probabil sute sau mii de preparate testate cu cei mai importanți din piață, astfel încât, ne zic ei, au rămas cu cele mai gustoase și proaspete materii prime, indiferent de costul de achiziție și nu vor să schimbe asta vreodată.

Preparatele vedetă

Meniul este variat, preponderent mediteranean, și vei găsi numeroase opțiuni delicioase indiferent că preferi un steak gătit corect, în combinația perfectă de suculență, aromă și frăgezime, pește și fructe de mare gătite așa cum vrei tu sau optezi pentru un meniu vegetarian.

Tonul este minunat, iar aici se vede clar diferența în calitatea și prospețimea produsului, și este acompaniat ca-ntro vacanță în Asia de un sos de mango și fructul pasiunii, suficient de dulce, aromat și condimentat cât să-ți rămâna în papile ore întregi.

Un alt element important și rar este că poți alege cum preferi să fie gătit, la fel ca orice alt pește sau fructe de mare, la grătar sau la tigaie, în crustă sau simplu. Echipa este foarte receptivă la dorințele fiecărui client și poți fi sigur că vei găsi în farfurie exact ce ți-ai dorit.

Ton în crustă de fistic sicilian cu sos de mango și fructul pasiunii

Pe lângă meniul generos de pește și fructe de mare, îți recomand să alegi ”captura zilei” pentru o experiență deosebită. Aici primesc încă o steluță aurie pentru deschiderea de a cumpăra diferite specii preferate de clienți. Aprovizionarea se face marțea, joia și sâmbăta, așa că te poți bucura de aproape orice pește dorești cu un simplu telefon dat în avans.

Iubitorii de carne se pot bucura de un antricot de vită de cea mai bună calitate, adus de la unul dintre cei mai buni producători din lume, din Noua Zeelandă. Management-ul ne spune că acesta este și cel mai apreciat preparat la Diplomat. 🙂

Din categoria de preparate pe care le poți savura doar la Diplomat se numără o supă delicioasă de dovleac copt, aromată cu ghimbir, ulei de susan și lapte de cocos (p.s.: au și o salată de dovleac de încercat neapărat), un borș acru cu legume și pipoțele de curcan, gulaș de căprioară sau costiță de purceluș fragedă în sos Jack Daniel’s.

Cel mai simplu este să răsfoiești chiar tu meniul aici și să vezi ce preparate îți declanșează glanda salivară.

Experiența Diplomat

O rezervare la Restaurant Diplomat îți asigură biletul la o experiență completă. Să spun că merită să mergi pentru mâncarea minunată, locul superb sau sentimentul de a te transporta pentru câteva ore în perioada interbelică, ar fi o subapreciere. Toate acestea vin la pachet.

Foarte important de menționat este că accesul este liber, independent de Clubul Diplomaților, și găsești o mulțime de locuri de parcare.

Terasa restaurantului Diplomat

În plus, există și o zonă de lounge pe terasa restaurantului, cu o priveliște minunată, unde poți evada din zgomotul orașului la o cafea sau un cocktail. Eu știu că acolo îmi voi muta biroul în zilele toride de vară. Tu când le faci o vizită?

Rezervă o masă la Restaurant Diplomat