Terase încălzite din București sau unde mai ieșim în oraș în această perioadă

Iarna și-a intrat în drepturi peste tot în țară, iar gerul se simte inclusiv ziua. Situația actuală a răspândirii noului coronavirus nu ajută deloc afacerile din horeca, clienții fiind din ce în ce mai puțin dispuși să iasă din casă.

Pentru a spori comfortul celor care încă vor să iasă în oraș pentru o experiență gastronomică completă, o parte dintre terasele din București au instalat încălzitoare, iar altele oferă pături pe care le pot lua clienții apoi acasă, astfel devenind terase încălzite.

ialoc.ro a implementat de curând un filtru nou în pagina principală prin care se pot vizualiza terase încălzite în București și în țară, urmând ca lista să fie actualizată pe măsură ce partenerii noștri continuă să creeze spații comfortabile pentru vremea de afară.

Primele restaurante listate pe ialoc cu filtru de terase încălzite sunt în ordinea popularității locurilor, conform alegerilor clienților ialoc.ro.

Noeme (Guxt)

Strada Anton Pann 29, Unirii, București

La 2 ani de la intrarea pe piața gastronomiei bucureștene prin Bistro Guxt, surorile Diaconu inaugurează Noeme, un restaurant cu o bucătărie rafinată neastâmpărată, prin care își propun să aducă mai multă relaxare pe scena de fine dining din Capitală. Restaurantul este amplasat într-o vilă istorică cu o arhitectură în stil eclectic.

Meniul Noeme se va reînnoi la fiecare trei luni în directă legatură cu anotimpurile, iar abordarea preparatelor este una holistică și echilibrată, cu grija de a folosi surse naturale, fără ultraprocesări, astfel încât rezultatul final să fie o mâncare sănătoasă. Porțiile sunt corect dimensionate, iar ingredientele sunt folosite ținând cont de limitarea, pe cât posibil, a risipei alimentare.

Le Bab

Calea Victoriei 12A, Centrul Vechi, București

Le Bab spune povestea unor pasionați de bucătăria tradițională din Orientul Mijlociu și din Asia de Sud, în timp ce utilizează tehnici moderne utilizate în bucătăriile cu stele Michelin. Rețetele sunt toate făcute cu ingrediente locale și sunt servite în pereche cu vinuri curate, beri artizanale și cocktail-uri.

Mesogios Seafood Primaverii

Strada Heleșteului 30, Primãverii, București

Unul dintre cele mai experimentate restaurante în zona de fish food din București, cu numeroase distincții obținute în topurile de profil, la Mesogios îți alegi produsele proaspete direct din vitrină, pentru a fi gătite exact așa cum îți dorești. Mesogios înseamnă “mediteranean” în limba greaca veche, mai exact, “ceea ce se afla între pământuri”. Rețetele sunt de inspirație grecească, născute în taverne, transmise din generație în generație și savurate de mii de turiști și localnici, care au la bază fructe de mare proaspete.

Nomad Skybar

Strada Smârdan 30, Centrul Vechi, București

Situat la mansarda unei clădiri istorice din Centrul Vechi, Nomad te surprinde în primul rând cu designul, pornind de la tavanul integral de sticlă, apoi decorul eclectic, cu mese joase și tapițerii colorate. Meniul elaborat de cocktails completează propunerile culinare, cu influențe din marile bucătării ale lumii. Accentele italienești, franțuzești, americane și asiatice sunt regăsite în meniu. Serile sunt animate de DJ sets sau de concerte live, iar priveliștea spre centrul istoric al capitalei o să vă placă.

Rocca By The Jar

Strada Theodor Aman 36, Victoriei, București

Rocca By The Jar este un gastropub care cunună preparatele exotice, în special din zona Asiei (tom yum, pad thai, curry, garam masala, tandoori, ramen), cu un grill unde se gătesc steak-uri, pastrame și burgeri delicioși. Combinația de restaurant și pub se apropie de atmosfera de sufragerie publică din localurile britanice, care apropie oamenii și îi îmbie să socializeze.

dabeef

Calea Floreasca 111-113, Floreasca, București

dabeef este o alternativă pentru restaurantele de tip steakhouse, cu o selecție de street food, burgeri și fripturi, oferind o experiență culinară specială. De la rața bao bun, la mini frigărui de vită Wagyu sau mini burger cu foie gras, întreg meniul este o surpriză foarte delicioasă.

Restaurant Pescăruș

Aleea Pescăruș , Herãstrãu, București

Plecând de la conceptul fondator al restaurantului, acela de bucătărie bucureșteană, acesta a reinterpretat prin amenajare atmosfera unei sufragerii bucureștene. Noul meniu este un compendium de creativitate și tehnică culinară izvorâte din obiceiurile gastronomice contemporane ale bucureștenilor. Noul Pescăruș este o invitație la respiro, la răsfăț, la redescoperire.

Întreaga listă de terase încălzite din București este disponibilă aici, sau aplicând filtrul pe website-ul www.ialoc.ro. Dacă am uitat vreun loc pe placul vostru, lasă-ne un comentariu și updatatăm lista.