Aplicația ialoc a creat CulinaRO Fest, evenimentul dedicat celebrării Zilei Gastronomiei și Vinului Românesc organizat împreună cu Cosmin Dragomir, fondator GastroArt, și Cezar Ioan, fondator Vinul.ro, o parte dintre inițiatorii acestei sărbători, care va avea loc în perioada 2-10 octombrie 2021.
Este pentru prima oară după votarea, în 2019, a Legii care consfințește o Zi națională pentru gastronomia și vinurile din România, când un astfel de festival se organizează la nivel național, cu scopul de a facilita experimentarea bucătăriei românești de top și de a crește notorietatea acesteia. Tradițional, această zi se sărbătorește în prima duminică din luna octombrie, însă noi am extins evenimentul pentru a se putea bucura oaspeții de mai multe experiențe culinare.
„Știm deja din statisticile ialoc că o parte din publicul nostru este consumator de bucătărie românească, iar un eveniment care celebrează pasiunea pentru gusturile românești dar și interpretări contemporane ale preparatelor oferite înseamnă o sărbătoare a gusturilor. De asemenea, rezervările se gestionează foarte ușor prin intermediul aplicației ialoc, iar fiecare restaurant participant a pregătit un meniu special CulinaRO, pentru care utilizatorul poate opta”, a explicat Cosmin Măgureanu, CEO și co-fondator ialoc.
Oferte speciale din 7 orașe pentru a ieși cu prietenii
Mâncăruri tradiționale și vinuri selectate din toate regiunile viticole ale țării fac parte din oferta Festivalului CulinaRO, care își propune să devină un eveniment de referință și o destinație anuală de interes național, dar și internațional. Restaurantele participante sunt disponibile pe website-ul și aplicația ialoc, iar oferta cuprinde o selecție de locuri din București, Brașov, Cluj, Timișoara, Sibiu, Buzău și Brăila.
„Este deja al treilea an când sărbătorim Ziua Națională a Gastronomiei și Vinului și observ, cu mândrie și bucurie, că din ce în ce mai multe entități HoReCa înțeleg rostul acestui proiect și că legea este a tuturor. Sunt optimist că în 2022 nu doar că o să celebrăm fără restricții și cu pandemia pe butuci, ba chiar că o să fim în stare cu toții să transformăm acest moment într-un prilej de valorificare masivă a patrimoniului autohton culinar și oenologic,” declară Cosmin Dragomir, fondator GastroArt.
Oaspeții vor avea ocazia să afle direct de la Chefi și de la somelieri detalii despre bogăția tezaurului culinar de pe teritoriul României. Bucătari și restaurante de top din România sărbătoresc mâncarea de poveste și construiesc acest eveniment.
„Bucurie în farfurie! Normalitate! E ceea ce le doresc tuturor celor care vor ieși cu prietenii la masă la ofertele de Ziua gastronomiei și vinurilor. Eu, cu siguranță, mă voi desfăta”, a subliniat Cezar Ioan, fondator Vinul.ro.
Restaurantele au pregătit un meniu special din gastronomia românească sau influențat de bucatele românești, format din starter, fel principal, desert și un vin românesc care să se potrivească cu aromele din farfurie. Detaliile despre meniuri și prețuri sunt disponibile pe website-ul și aplicația ialoc, iar ofertele sunt disponibile doar dacă selectați meniul special CulinaRO Fest atunci când este efectuată o rezervare.
Lista completă de restaurante care fac parte din CulinaRO Fest:
Anika Restaurant
Meniu: Sărmăluțe in foi de viță | Mușchiuleț de porc | Check de morcovi | Un pahar de vin Românesc – 120 lei/ persoană
Fork The Restaurant
Meniu: Zacuscă de sfeclă | Un altfel de Goulash | Amintiri din copilărie – 145 lei/ persoană
Meniu wine pairing – 95 lei/ persoană
Noua Restaurant
Meniu: Amouse bouche | “Savarina” sarata & Buratta cu ciuperci | Sandwich cu limbă de vită | Sarma de obrăjori de vită | Turtă dulce. Trandafiri. Leuștean | Un pahar Clos de Colombes Syrah – 160 lei
Lacrimi și Sfinți
Meniu: Ciorbă de potroace | Brigada de moravuri (momițe, fudulii, pizdulice) | înghețată de colivă | Vinul casei – 78 lei/ persoană
Cherhanaua Ancora
Meniu: Platou pescăresc | File de sturion | Tort de amandină | Recaș Sole Sauvignon Blanc – 199 lei/ persoană
Restaurant Herăstrău
Meniu: Platou românesc | Sărmăluțe în foi de varză | Savarină cu carpaccio de pere | Vin Caii de la Letea – 97 lei/ persoană
Bucătăria.localfood
Meniu: Cremă de fasole | Hot Pleșcoi | Cremă de zahăr ars | Vinca Friza Alb – 84 lei/ persoană
Terminus
Meniu: Borș de sfeclă cu vițel | Tochitură cu mămăliguță și ou | Clătite cu dulceață | Un pahar de vin Fetească albă / Fetească neagră – Dealul Mare – 75 lei
Terasa Florilor
Meniu: Borș de hribi | Tochitură moldovenească | Papanași cu dulceață | Pahar cu vin Crama Bogdan Syrah – 70 lei/ persoană
Meniu: Salată de vinete | Cârnați cu iahnie de fasole | Plăcintă cu mere | pahar cu vin Crama Bogdan Muscat Ottonel – 65 lei/ persoană
La Mama Ateneu
Meniu: Ciorba țărănească cu afumătura | Rata pe varza roșie | Papanași cu smântână și dulceață | Un pahar rose Anca Maria, Vladoi – 100 lei
Le Boutique – Food Concept Store
Meniu: Ciorba de burtă | Mușchiuleț de porc | Clătite cu dulceață | Vin roșu Petro Vaselo – 70 lei/ persoană
Meniu: Supă cremă de dovleac | Biban de mare la grătar | Tiramisu cu fructe de pădure | vin alb Domeniul Bogdan – 65 lei/ persoană
Meniu: Supă cremă de ciuperci | Snitel din piept de curcan | Cheese Cake | Vin rose de la Crama Vinarte – 75 lei/ persoană
Rocca By The Jar
Meniu: Drob cu ciuperci de pădure | Cotlete de berbecuț | Placintă cu piersici | Un pahar Corcova roșu – 130 lei
Primus
Meniu: Borș de sfeclă cu vițel | Tochitură cu mămăliguță și ou | Clătite cu dulceață | Un pahar de vin Fetească albă / Fetească neagră – Dealul Mare – 75 lei
Mântuleasa 40
Meniu: Borș de hribi | Tochitură moldovenească | Papanași cu dulceață | Pahar cu vin Crama Bogdan Syrah – 70 lei/ persoană
Meniu: Salată de vinete | Cârnați cu iahnie de fasole | Plăcintă cu mere | pahar cu vin Crama Bogdan Muscat Ottonel – 65 lei/ persoană
La Mama – Clubul Taranului
Meniu: Ciorba țărănească cu afumătura | Rata pe varza roșie | Papanași cu smântână și dulceață | Un pahar rose Anca Maria, Vladoi – 100 lei
Hora Restaurant
Meniu: Borș de curcan | Sarmale cu mămăliguță | Plăcintă de mere | Pahar de vin Crama Jidvei – 55 lei/ persoană
Cluj: 1568 Bistro
Meniu: Cartofi dulci cu sos de brânză | Costiță de porc în cuptor | Combinație de kurtos și creme brulee | Un pahar de Villa Vinea Feteasca Neagra – 75 lei
Cluj: La Mesteceni
Meniu: Bruschette mix | Cotlet de porc | Tartă cu biscuite și halva | Chardonnay de Valea Ascunsă – 108 lei
Cluj: Nativ
Meniu: Vânătă coaptă cu brânză | Vrăbioară de vită de Transilvania | Biscuite cu fructe de sezon și înghețată de pâine | Liliac Red Couvee 150 ml – 99 lei
Meniu: Tocană de ardei cu telemea maturată | Coaste de mangaliță din Maramureș | Prăjitură de roșcoave și sfeclă roșie | Lechburg Pinot Noir 150 ml – 126 lei
Sibiu: Crama Sibiană
Meniu: Măduvă coaptă cu sare și usturoi | Ciolan de miel la cupor | Budincă locală | Pahar de vin Aurelia Vișinescu Fetească Neagră – 127 lei/ persoană
Sibiu: Kombinat Gastro-Brewery
Meniu: Balmoş din usa stânii | Oaie Friptă | Mousse de urdă | Un pahar Fetească Neagră Artizan Aurelia Vişinescu – 123 lei
Sibiu: La Cuptor
Meniu: Tocăniță de ardei copt | Cocoșel de munte la cuptor | Săculeț de nucă, cremă de mere, lasagna de măr și dulceață de nuci verzi | Un pahar de vin – 138 lei/ persoană
Brașov: Roata Norocului
Meniu: Ciorbă mică de burtă | Muschiuleț de oaie la tigaie | Placintă cu mere și înghețată | Un pahar Budureasca Noble 5 – 92 lei
Brașov: Hanul Domnesc
Meniu: Salată de vinete cu roșii | Cotlet de porc | Papanași cu dulceață – 99 lei/ persoană
Brașov: Transilvania House of Taste
Meniu: Ciuperci umplute cu brânză de burduf | Iahnie de fasole | Budincă din paste cu brânză și stafide | Pahar de vin la alegere – 59 lei/ persoană
Valea Prahovei: Restaurantul ATRA
Meniu: Mousse de roșii | Obraz de Vită | Ganaș de ciocolata/Sorbet de zmeură – 150 lei/ persoană
Meniu: Pate en croute | Pulpă de Rață | Rubarbă/Cremă de brânză/Sirop de brad – 150 lei/ persoană
Meniu: Rola de vita | Păstrav cu Cus-cus | Turtă dulce – 150 lei/ persoană
Meniu: Mix de salată/ Brânză prăjită | Rissotto cu ciuperci de pădure | Turtă dulce – 150 lei/ persoană
Meniurile includ apă plată și un pahar de vin
Timișoara: Casa Antinori
Meniu: Crostini cu pate de fazan | Piept de rață cu smochine | Tort cu ciocolată și caramel sărate | Un pahar Fetească Neagră Ferra Romana – 138 lei
Meniu: Cappucino de hribi | Mușchiuleț de porc umplut cu prune uscate | Pară caramelizată în vin | Un pahar Fetească Neagră Ferra Romana – 138 lei
Buzău: Cetățuia
Meniu: Specialități de cărnuri și brânzeturi afumate | Pui la ceaun | Tortul casei cu nucă | Un pahar de vin Crama Budureasca – 105 lei
Meniu: Ciorba de găină sau de burtă | Pastramă cu cârnați de Pleșcoi | Tortul casei cu nucă | Un pahar de vin Crama Budureasca – 105 lei
Brăila: Sunrise Marina – Wine Bistro
Meniu: Ciorbă de burtã de somn | Rapane | Mango refresh | Aligote – La Sapata – 111 lei