5 Restaurante cu dichis din București

Există o vorbă la noi care spune că dacă faci un lucru, măcar să-l faci bine. Astăzi am ales să vă vorbim despre câteva restaurante din București care au un produs definitoriu ce le recomandă. Cu alte cuvinte, fac un lucru și bun. Fie că vorbim despre deserturi, băuturi sau feluri principale de mâncare, aceste restaurante vă îmbie să vă delectați cu o specialitate tipică lor. Nu trebuie să vă fie teamă că vă veți plictisi. Cu o asemenea varietate de produse, vă garantăm că veți putea mânca numai clătite sau veți putea bea numai vin pentru mult timp de acum încolo.

Maison de crêpes

Pentru cei care doresc să mănânce clătite dimineața, la prânz și seara, Maison de crêpes reprezintă soluția. După cum sugerează și numele acestui local, dacă sunteți fani ai clătitelor, fie ele celebrele crêpes franțuzești, fie pufoasele pancakes americane, aici veți găsi căsuța lor. O căsuță dulce, dulce… dar și sărată pentru cei care vor o experiență completă. Ce ne face cu ochiul din meniu?

maison de crepes
Pentru început, puteți încerca clătite din secțiunea de Petit-Dejeuner unde o franțuzoaică apetisantă, pe numele ei Chloé, vă face cu ochiul și vă cheamă să gustați crêpes din făină integrală, cu brânză de capră, roșii deshidratate, mix de salată și semințe de dovleac. Dacă vreți ceva mai dulce, o puteți încerca pe prietena ei très Jolie, de nerefuzat, cu nutella și căpșuni. Cui nu-i place Franța, nu-i bai. Kylie ne propune pancakes cu cacao, afine, cremă mascarpone cu afine și un delicios sirop de cognac.

După ce am început în forță, poate doriți ceva mai light, precum Crêpes d’Été. Puteți încerca Crème Glacée, cu înghețată, sau una dintre varietățile de crêpes cu fructe, de la căpșuni și cireșe, la piersici sau pepene galben.

Pentru cunoscători și gurmanzi există două secțiuni în meniu, unde aveți șansa să încercați, printre multe altele, ceva inedit – un tort de crêpes. Amelie este un delicios tort cu ciocolată belgiană și cremă de portocale. Dacă vreți ceva mai consistent, puteți alege din meniul pentru gurmanzi, unde Fabienne vă așteaptă cu crêpes cu pui și ciuperci.

Cine a zis că nu avem și clătite sănătoase? La secțiunea Crêpes Saines, vă puteți simți împăcați că ați mâncat sănătos, cu garanția lui D’Artagnan. Vă promitem că întâlnirea cu celebrul muschetar nu vă va produce daune, ci numai plăceri. Puțin somon fume, avocado, cremă de brânză și capere și nu va trebui să fiți en garde!

Atelierul de tarte

Dacă a reușit cineva să reziste clătitelor, vă mai tentăm cu tarte. La Atelierul de tarte veți găsi un meniu divers, însă tartele sunt cele despre care vom vorbi azi. Să începem de la mic la mare, cu Tartines. Aici puteți încerca tradiționalele Bruschetta Pomodoro, cu roșii, usturoi și busuioc. Sau, dacă vă doriți ceva mai fin, puteți să gustați La ferme, cu ouă de prepeliță, prosciutto și rucola.

atelierul de tarte
Cine vrea desert poate trece la faimoasele tarte, unde Pavlova Atelier ne îmbie cu tutuul ei inspirat de celebra balerină Anna Pavlova. Dacă ne imaginăm că balerina dansează în Cuba, atunci avem desertul celor de la Atelierul de tarte, cu blat de bezea, cremă de castane cu rom cubanez și ganache de ciocolată. Și dacă v-a plăcut această tartă, mai găsiți în meniu alte câteva varietăți de tarte pe bază de meringue sau, pe românește, bezea. Dacă vă e însă dor de făină, puteți încerca Tarte Fruits Rouges Pistache Blanche, cu blat din făină de migdale, cremă din fructe de pădure și ganache din fistic și ciocolată albă.

Tasting Room by Ethic Wine

După atâtea dulcegării, merge un vin. Și dacă vreți să aveți de unde alege, vă recomandăm Tasting Room by Ethic Wine, locul unde puteți încerca toate cele 800 de tipuri de vin ale celor de la Ethic Wine. Ce mai, sunteți acoperiți pentru următorii doi ani și ceva! Pentru cei care nu vor să plece de acasă, aici puteți gusta o varietate de vinuri românești albe și roșii. Astfel, veți putea simți aroma unui vin negru de Drăgășani, a unui Cabernet Sauvignon neaoș sau a unui Merlot. Dacă preferați o Tămâioasă sau o Fetească Albă, nu va trebui să căutați în altă parte. Doar pregătiți tirbușonul și le veți gusta la Tasting Room.

tasting room
Pentru cei aventuroși, la Tasting Room veți găsi și vinuri de import, unele venind chiar din Africa de Sud, Argentina sau Chile. N-am uitat însă nici Franța, de unde puteți încerca un Chardonnay. Iar dacă aveți ce sărbători, să aducem vinul spumant! Cei generoși pot încerca șampanie. Și când spunem șampanie vrem să spunem chiar vin spumant din regiunea Champagne. Iar dacă vreți să fiți trendy, cei de la Ethic Wine nu v-au uitat. Au și prosecco. Da, da, și prosecco rose, numai bun pentru pozele de pe Instagram.

Pasta Restaurant

După cum ne spun chiar ei, cei de la Pasta Restaurant au ca pasiune pastele. Și până la urmă, cine nu iubește pachețelele de aluat, fie că sunt filiformele spaghetti, fusiformele fusilli sau elegantele farfalle? Cei de la Pasta Restaurant nu se opresc însă, la trei forme. Puteți alege unul dintre cele 14 feluri de paste făcute în casă pe care mai apoi să îl acoperiți cu unul dintre cele 33 de sosuri pe care cei de la Pasta Restaurant vi le pun la dispoziție. Fiți siguri că pastele vor fi gătite exact așa cum trebuie, pentru că de asta are grijă un bucătar sicilian. Vouă nu vă mai rămâne decât să vă bucurați de masă.

pasta restaurant
Și cum pastele nu sunt paste dacă nu sunt mâncate într-o atmosferă care să vă aducă aminte de adevărata Italie, trebuie să știți că Pasta Restaurant este un restaurant micuț și cochet, plin de farmec. Iar pentru a vă ajuta să vă decideți mai ușor, aveți pastele chiar în masă. Da, da, ați citit bine. Mesele celor de la Pasta Restaurant au un blat de sticlă sub care așteaptă cuminți paste adevărate, fiecare tip cu caseta lui. Grăbiți-vă pentru că ard de nerăbdare să ajungă la apă!

Red Angus Steak House

După paste, tu vuò fà l’americano. Adică, să trecem la bucătărie americană, așa cum numai Red Angus Steak House știe să ne ofere. Cei de la Red Angus sunt renumiți pentru…? Ați ghicit! Carnea Red Angus, un tip de carne de vită foarte căutat și prețuit pentru amestecul perfect de carne și grăsime ce îi conferă savoarea unică. Și pentru că Red Angus vrea să aibă cea mai bună și cea mai sănătoasă carne de vită, Red Angus-ul lor este adus tocmai din Australia și Uruguay.

red angus
Ce vă recomandăm de la Red Angus? Fără niciun fel de dubiu, fripturile, adică steaks. Și dacă vă gândiți că nu va fi greu să vă hotărâți, să știți că veți avea de făcut totuși câteva alegeri. În primul rând, va trebui să alegeți de unde doriți să provină carnea, adică ce fel de friptură doriți. Vreți umăr/chuck, mușchi/tenderloin, t-bone, vrăbioară/sirloin, chiulotă/rump, flank (zona abdominală), antricot cu os/bone in rib eye sau antricot simplu/rib eye? Confuzi? V-am spus că n-o să fie ușor. Cei de la Red Angus vă vin în ajutor cu meniul lor, în care veți afla diferențele exacte dintre aceste tipuri de carne de vită. Mai aveți de făcut încă o alegere. În al doilea rând, trebuie să menționați metoda de gătire. Vă place friptura ce pare că abia s-a dezlipit de văcuță? Atunci alegeți rare grilled steak. Sau poate preferați un ușor gust de arsură pentru a uita că a existat o văcuță? În acest caz, mergeți cu well done steak. Dacă însă, vreți the best of both worlds, adică ce-i mai bun din toate, atunci medium grilled steak e pentru voi. Nici prea-prea, nici foarte-foarte.

Acum nu vă mai rămâne decât să vă bucurați de friptură într-un cadru rupt dintr-un vechi hambar american, cu motociclete de la începutul secolului 20, șei adevărate, aduse din vestul sălbatic, ce servesc drept scaune de bar, și un jukebox de decor. Vă spunem însă, că nu veți avea nevoie de el, pentru că muzica live de calitate își are locul ei la Red Angus Steak House.