Top 10 Restaurante București 2019

2018 a fost un an bun în care să explorezi gastronomic Bucureștiul. Preferințele bucureștenilor virează în continuare înspre bucătăriile Americană și Italiană, dar observăm popasuri atipice în Japonia și Franța.

Întocmai ca în cazul topului trecut, clasamentul a fost făcut în baza numărului de rezervări/ locuri rezervate, a scorului și recenziilor, dar și a capacității localului de a te readuce la masă.

Dacă ne urmărești pe Facebook și Insta și încă nu ai reușit să dibuiești toate localurile din Top 10, iată-le mai jos (cu ghicitoarea originală intactă).

Favorite felurite

De două săptămâni promitem o recompensă celui care ghicește cele mai multe localuri din top 10 și le adaugă în lista de Favorite. Astăzi tragem linie și, cum te-am găsit, cum te-am scos la masă într-unul din localurile pe care le-ai recunoscut (tragem la sorți dacă sunt mai mulți gurmanzi).

Cine a ajuns în top 10 restaurante 2019?

 

#10 Maison des Crêpes

#

Pe locul 10 din topul ialoc întâlnim o casă a aluaturilor franțuzești dulci, trase în tigaie, și umplute cu felurite bunătăți.

#9 Resto Aperto

#

Locul 9 din topul ialoc e ocupat de un local italienesc cu un nume care îmbie la înțelegere și toleranță – rămâi deschis.

#8 South Burger

#

Promisiunea localului de pe locul 8 e una admirabilă – fondatorii voiau un fel de mâncare de negăsit în zona lor (nici măcar prin livrare). Numele e compus din numele sandvișului pe care îl fac și opusul numelui fiicei lui Kanye West.

#7 Primus

#

Numele localului de pe locul 7 este același, dar același cu al unei trupe de Funk Metal din San Francisco. Burgerii lor sunt la fel de experimentali ca muzica trupei (și făcuți integral în casă).

#6 Journey Pub

#

Orice călătorie ar trebui să înceapă cu un popas la un pub. Mai ales dacă popasul include o porție de coaste, mușchi de vită în sos de piper și un New York Strip Steak. Ce local e al 6-lea cel mai popular în topul ialoc?

#5 La Samuelle

#

Restaurantul de pe locul 5 poartă un nume similar cu al actorului care îl joacă pe R. Valentine în Kingsman și este unul din puținele localuri din Capitală unde poți mânca ceviche.

#4 Lente Lupu

#

Pe locul 4 avem un local cu poate cea mai bună omletă din București. Numele amintește de mișcările unui Bradypus variegatus, și îl găsești pe o stradă cu nume canin.

#3 Edo Sushi & Garden

#

Cheful localului de pe locul 3 reușește imposibilul – gătește cu nori. Cu nori verzi, într-un local cu nume de grădină, cereale făcute sul și oraș vechi.

#2 Nomad Skybar

#

Călătorului printre stele îi stă bine cu drumul prin cer – dacă ar fi sa îți scoți prietenii la un cocktail aici, unde ai spune că ați ieși?

# 1 Switch.eat

#

Și… am ajuns la #1. Cunoscut pentru burgerii săi în permanentă schimbare și strada cu nume de joc popular pe care îl găsești, numele localului este…