Restaurant Pescăruș
Restaurant Pescăruș
4,6 / 226 voturiDin 1939 și până acum, Restaurantul Pescăruș este în topul listei atunci când te gândești la un restaurant din București și mai mult, la un restaurant aflat pe malul Lacului Herăstrău. Este primul restaurant din Parcul Regele Mihai I, din București. Proiectat în 1938 de doi arhitecți renumiți, Horia Creangă, nepotul scriitorului Ion Creangă și Haralamb Georgescu, localul a fost alături de bucureșteni la bine și la greu. Explorează restaurantul Pescăruș pentru a te convinge imediat că o rezervare este necesară. Un apus de soare pe lacul Herăstrău la un pahar de vin este tot ce ai nevoie după o zi istovitoare de muncă!
Restaurantul Pescăruș s-a primenit cu o amenajare nouă in interior in anul 2018 si la exterior in anul 2021, cu un Chef nou și evident cu un nou meniu. Celebrul arhitect și designer, Mihai Popescu, a acceptat provocarea de a regândi atat spațiul interior cat si cel exterior al restaurantului. Plecând de la conceptul fondator al locației, acela de bucătărie bucureșteană, acesta a reinterpretat prin amenajare atmosfera unei sufragerii bucureștene in interior si o gradina cu vegetatie luxurianta la exterior. Noul meniu este un compendium de creativitate și tehnică culinară izvorâte din obiceiurile gastronomice contemporane ale bucureștenilor. Noul Pescăruș este o invitație la respiro, la răsfăț, la redescoperire.
Program
- Luni - Joi
- 09:00 - 23:00
- Vineri - Sâmbătă
- 09:00 - 00:00
- Duminică
- 09:00 - 23:00
Caracteristici
Păreri despre Restaurant Pescăruș
Ambientul foarte placut, mancarea buna, clientii amabili. Vom reveni in curand cu un grup mai mare.
Atmosfera a fost una plăcută.
S-a preluat comanda și chelnerul care a preluat-o nu a mai revenit la masa noastră, noroc cu o dna chelner care s-a autosesizat că nu ne vine comanda exact când deja ne pierduseram rabdarea ( peste 40 minute ) .
Am comandat un meniu pentru copiii și fructe de mare.
Bineînțeles că era comanda deja gata pentru că ne-au fost servite preparatele aproape reci.
Dna chelner s-a comportat exemplar.
Mâncarea a fost îndestulătoare, dar snitelul era jumătate foarte subțire și tare, orezul avea nisip, poate de la midii, nu știu de unde , dar toți de la masa am sesizat .
Pestele era atât de subțire încât pe margini mâncați doar mălaiul prajit.
Băuturile au fost bune, un pic piperat prețul, dar sa spunem că aveau destule elemente cum ar fi ananas, menta, lămâie, afine.
As sugera pentru platourile cu fructe de mare sa puneti și servetele umede la masa.
La meniul pentru copii se poate îmbunătății aspectul. Acesta era unul de cantina, 2 linguri de piure aruncate în farfurie și snitelul. Se poate prezenta o farfurie mai cu grija aranjata și 2 frunze de valeriana, rucola, etc. ar face o mare diferență.
Apreciez faptul că există un loc de joaca pentru copii.
In concluzie daca am pofta de fructe de mare, ar încerca și alt restaurant.
Rezervat și confirmat masă pe terasă. Când ajung primesc la interior ca ei au eveniment pe terasă.
Am dat 2 stele pentru că nu ne-am putut bucura deloc de ieșire. Erau petreceri peste tot, muzică tare, nu ne auzeam între noi. Locul de joacă era închis, chelnerii prea ocupați. Dacă au evenimente mari, ar fi corect să nu mai ia alte rezervări. Ne-a cam stricat seara.
Se exagerează cu volumul muzicii. Aceasta ar trebui să se audă în fundal, să fie discretă, nu să acopere vocile mesenilor. Apoi, porțiile mi s-au părut cam mici, mai ales pentru prețurile practicate. Dar, mă rog, asta este politica de prețuri a localului. În rest, calitatea preparatelor și a servirii a fost ireproșabilă.
Servire impecabila, mancare delicioasa, recomand pestele proaspat de Marea Neagra.