Top 5 Pizzerii București

Unde găsești cea mai bună pizza din București?

Update: Lucrurile se mai schimbă; ca să vezi lista actualizată a celor mai bune pizzerii din București, intră pe ialoc.ro

Unii ar spune că cea mai bună pizza din București este pizza ieftină, cu livrare acasă. Savurată în fața televizorului, după o zi lungă. Noi îți spunem că nimic nu se compară cu o scurtă vacanță italiană în inima Bucureștiului, unde aromele de oregano și busuioc, împreună cu gustul cremos al mozzarellei te vor transporta direct pe malul golfului Napoli, acolo unde a luat naștere celebra pizza. Cum? Nu știi unde să iei loc mai repede pentru a comanda pizza? O să aflii de la noi! Andiamo!

Înainte să pornim la drum, ar fi bine să ne facem bagajul. Bagajul de cunoștințe, desigur. Așadar, cum împachetăm secretul unei pizza bune, bune, pentru a încăpea în geamantan? Totul începe de la cele trei ingrediente principale – făina, brânza mozzarella și sosul de roșii.

  • Gustul autentic de pizza este dat, în primul rând, de aluatul din care este făcut blatul. Indiferent dacă preferi un blat tradițional subțire sau unul pufos, elasticitatea acestuia este cheia succesului. Pentru asta ai nevoie de cea mai bună făină, obținută din soiuri de grâu selecționate, care, împreună cu timpul de frământare, vor asigura consistența și gustul potrivite.
  • Roșiile pârguite în soarele Italiei, iar mai apoi transformate într-un sos apetisant și proaspăt sunt cel de-al doilea ingredient important atunci când vine vorba de savoare și autenticitate.
  • Am lăsat ce-i mai bun la urmă. Celebra mozzarella di bufala este obținută din lapte de bivoliță și transformată în bulgărași albi ce poartă numele de “perla mesei”. Fără o mozzarella cremoasă și apetisantă, pizza nu e pizza.

Acum că suntem pregătiți pentru călătorie, să ne uităm pe hartă pentru a găsi cele mai bune pizzerii din București.

Pizzeria Volare – La Vera Pizza Napoletana


Pizzeria Volare este o afacere de familie, în adevăratul stil italian, cu un decor specific micilor pizzerii tradiționale de pe străzile pavate cu piatră cubică, din Napoli. Restaurantul este deseori complet ocupat, așa că vei avea parte și de o ambianță specifică Italiei, unde buna-dispoziție și mâncarea delicioasă se împacă de minune.

pizzeria-volare

Când vine vorba de cele trei ingrediente principale, Pizzeria Volare se laudă cu un aluat făcut din făină napolitană și maturat timp de 48 ore, pentru un gust autentic și, ne spun ei, o digestie ușoară. Sosul de roșii nu se lasă mai prejos, fiind preparat în fiecare zi din roșii de Parma și busuioc proaspăt. Iar când vine vorba de Mozzarella di bufala avem parte de o aromă napolitană specială, dar și de un conținut scăzut de lactoză și colesterol.

Cum digestia nu va fi o problemă la Pizzeria Volare, mai rămâne numai să comanzi din meniul de pizza, ce îți pune la dispoziție atât varietăți de pizza clasică precum Capriciosa, Quatro Staggioni sau Calzone, cât și specialități precum Pizza Malena care te îmbie cu prosciutto crudo, roșii uscate, rucola și semințe de pin. Presto pizza!

Premiata


Nu toată pizza vine de la Napoli. Cei de la Premiata ne propun o experiență milaneză, într-un design modern și plin de culoare, cum poți găsi numai în capitala modei italiene. Fie că vrei scaune potrivite pentru a savura pizza milaneză sau fotolii confortabile în nuanțe de bleu ciel și galben, în care să te afunzi după o masă copioasă, la Premiata vei găsi numai bun-gust. E și normal, pentru că aici pizza nu se mănâncă de foame, ci de gust!

Premiata

Când vine vorba de ingrediente, Premiata nu se lasă mai prejos și ne promit ingrediente aduse din Italia, alături de condimente fresh și un cuptor cu lemne. Iar dacă Milano nu e pe gustul vostru, puteți să puneți deoparte meniul lor bogat de pizza tradițională și să încercați o pizza specială, direct din Alpi, Pizza Delle Alpi (mozzarella, gorgonzola, sparanghel și speck – un tip special de prosciutto).

Bocca Lupo


O felie bună de pizza, un scuter Vespa și o vacanță la Roma. Pe primele două le găsești la Bocca Lupo, pentru cea de a treia îți folosești imaginația. Și nici nu e greu atunci când pizza este preparată în fața ta, într-o mașină Fiat amenajată special pentru a servi drept bucătărie. Mai adaugăm mesele din lemn natur și fețele de masă în pătrățele și sei benvenuto!.

Bocca Lupo

Până acum am vorbit despre cele trei ingrediente principale ale unei pizza, însă ingredientele secundare nu sunt nici ele de neglijat, iar Bocca Lupo ne invită să simțim aroma puternică a uleiului de măsline de cea mai bună calitate, fără de care aluatul nu prinde formă. Când vine vorba de meniu, Bocca Lupo îți oferă numeroase specialități, precum Pizza con gamberi – o pizza cu mozzarella, brânză brie și creveți, dar și pizza tradițională, precum Pizza con mozzarella di bufala.

Borsalino


Cu un bucătar venit din Italia, pizza de la Borsalino nu te poate dezamăgi. Și nici n-ar avea cum cu o făină adusă și ea din Italia, de la o firmă italiană autentică, Molino Caputo. Această făină napolitană continuă o tradiție ce a început în 1924 și oferă o combinație de tipuri de grâu, fără aditivi, pentru un gust excelent.

Borsalino

Decorul minimalist și modern se îmbină bine cu spațiul micuț de care dispun cei de la Borsalino. Iar când vine vorba de pizza, la Borsalino nu trebuie să alegi între pizza ieftină și pizza bună. Le poți avea pe amândouă. În meniul lor găsim atât celebra Margherita, cât și Diavola cu salam picant italian sau Salami cu salam napolitan. Cei care își doresc specialități au de unde alege. La Borsalino până și broccoli-ul are gust bun – în pizza Broccoli e Gorgonzola, o delicioasă combinație de gorgonzola, roșii uscate și broccoli cu usturoi.

Resto Aperto


Resto Aperto, familie, prieteni și pizza, într-o ambianță specifică rafinamentului italian, cu un design minimalist și monocrom, în tonuri de alb și negru, punctate pe alocuri de lemn natur. Atenția la detalii este specifică acestui restaurant, așa că poți fi sigur că pizza ta va fi gătită cu mare grijă. De fapt nici nu trebuie să ne crezi pe cuvânt. Poți vedea singur în bucătăria deschisă a restaurantului, unde pizza ta va prinde formă, pudrată cu grana padano (sora parmezanului) și decorată cu busuioc aromat.

Resto Aperto

Meniul îți oferă atât tradiționala Antica Margherita, cât și variații ale acesteia, precum Pomodoro (cu roșii uscate) sau specialități originale ca Aperto (cu mozzarella, gorzonola, pere coapte, nuci și piper negru). Buon appetito!

Acum că știi unde poți mânca cea mai bună pizza din București, îți urăm, în română, vacanță plăcută și poftă bună! Nu de alta, dar după ce vei gusta pizza recomandată de noi, s-ar putea să uiți că nu ești în Italia. 😉