5 Sky-baruri din București de unde poți să admiri Perseidele (ploaia de stele) în August 2017

Când o cometă și o planetă se iubesc foarte mult, dar se întâlnesc rar, cometa le lasă drept amintire locuitorilor planetei cadouri luminoase.

Cometa Swift–Tuttle, descoperită în 1862, e cauza apariției Perseidelor – o ploaie de meteori care are loc în fiecare an, dar care anul acesta ar trebui să fie mai luminoasă decât a fost în ultimii 96 de ani.

Până duminică, 13 august, Perseidele vor fi vizibile pe cerul nopții – și, uneori, și ziua. Doar că e greu să prinzi în București un petec de cer fără blocuri, stâlpi de telegraf și reclame luminoase. Sau poate că nu. Dacă urci suficient de sus, pe un deal mai răsărit sau un munte pitic, scapi de toate astea. Cum Bucureștiul nu-i nici cetatea celor 7 coline, nici Sinaia, suficient-de-sus-ul bucureștean trebuie să fie ceva făcut de mâna omului. Sky-bar-ul.

De câțiva ani încoace, în București au început să apară sky-baruri – localuri cocoțate pe acoperișurile unor clădiri, în general foarte înalte. Așezate în puncte cheie din oraș, sky-barurile sunt cunoscute pentru priveliștea faină la care au acces.

Nomad Skybar

nomad

Servire prompta. Produse de buna calitate. Gasesti alt gen de oameni ca in localurile din centrul vechi. Design interior deosebit. Atmosfera linistita pana in jurul orei 20.00-21.00 iar ulterior creste nivelul sunetului dar nu intr-atat incat sa nu poti discuta la masa.
– Alexandra

Rezervă o masă la Nomad

NOR – Sky Casual Restaurant

NOR

Mancare extraordinara, la fel si servirea. Totul este la superlativ. Seara este cu atat mai frumos, cu cat poti vedea apusul la inaltime.
– Ioana

Rezervă o masă la NOR

18 Lounge by the Embassy

18-lounge

A fost pentru prima dată când am venit aici …și totul a decurs ok …am făcut rezervare pentru o masă la geam și chiar dacă am întârziat 15 min …masa era încă rezervată, chelnerul a fost foarte atent , mâncarea a fost chiar pe gustul nostru, desertul minunat și priveliștea încântătoare…cu siguranță mai venim.
– Aurelia

Rezervă o masă la 18

Vu’s

vus

Recomand pentru o seară petrecută într-un loc intim, ferit de agitație. Un loc din care poți descoperi un altfel de București – mai viu, mai romantic, mai atrăgător.
Un restaurant select, cu un meniu variat și servire ireproșabilă. Raportul calitate-preț este justificat. Prețurile nu sunt exagerate, iar mâncarea este atent pregătită și gustuoasă. Deserturile ne-au încântat.
Felicitări! Vom reveni cu siguranță!
– Elena

Rezervă o masă la Vu’s

Upstairs

upstairs

Locația este extraordinara mai ales la apus.designul este bine gandit,poate ar trebui mai mult grafiti, mâncarea este buna, un pic cam scumpa ,cantitățile cam mici.
Dar Noroc cu apusul care te face sa uiți micile imperfectiuni:)
– Raluca

Rezervă o masă la Upstairs