Revista presei culinaro-bahice (13)

Ediția de săptămâna aceasta a revistei culinaro-bahice se bucură de restricțiile ridicate și de faptul că acum putem sta la capacitate maximă la restaurante.

Din zona financiară, înscrierile la schema horeca sunt disponibile până pe 20 iulie, iar mai multe informații găsiți aici.

Pentru că iulie este luna fără plastic, vă recomandăm să răsfoiți Ghidul de Consum și păstrare a alimentelor.

Băutorii de bere ar putea contribui în curând la protejarea planetei, dacă berarii din întreaga lume vor adopta o nouă tehnologie dezvoltată de Universitatea de Tehnologie din Sidney în parteneriat cu o mică berărie din Australia care se folosește de microalge marine. Și tot despre bere, dar de data aceasta o analiză economică: Vânzările de bere în HoReCa – Așteptări optimiste, dar rezerve privind estimările.

Zilnic, în Franţa, se consumă 30 de milioane de baghete. Care este secretul acestei pâini desăvârşite şi cum o prepară brutarii din România?

Brânzeturile şi lactatele vegane sunt o nişă care se extinde tot mai mult – şi ca paletă de produse, dar şi ca număr de „adepţi“. Poate fi mâncarea şi vegană, şi gustoasă în acelaşi timp? Și dacă sunteți curioși despre acest trend al viitorului, un start-up spaniol a reusit sa imprime 3D o friptura vegetala.

Pentru plimbările din weekend pe Calea Victoriei, Urban.ro a scris despre locurile unde ne putem opri pentru a gusta/degusta câte ceva.

Dacă vă duceți în Dealu Mare, acum există o unitate de cazare și la crama Apogeum. Corina Dima ne invită la un prânz în șură, dacă sunteți prin Transilvania sau intenționați să explorați zona curând. În aceeași idee, recomandăm să-l urăriți pe Cristian Cismaru care face cam în fiecare weekend câte un brunch pe undeva prin Transilvania.

La Cluj s-a deschis Cofeels, cafenea socială în Cluj-Napoca unde 90% din profit va fi donat.

Cosmin Dragomir a lansat „Curatorul de Zacuscă”, cartea sa antologie cu texte gastronomice. Cartea este la precomandă aici.

Bonus, o poveste-podcast despre pâine cu Chef Dexter și Cosmin Dragomir.

O idee foarte faină pe care am văzut-o la prietenii de la Gault & Millau, prin care promovează locuri de muncă pentru tinerii aflați la început de drum, un program al The Social Incubator.

Pentru pasionații de Instagram, recomandarea săptămânii și extra inspirație:

Photo by Jeremy Yap on Unsplash