Newsletter 06/11/2020: Tu știi care sunt terasele încălzite din oraș?

Urmează un weekend cald și deși situația crizei pandemice nu pare să se îmbunătățească, avem câteva idei despre cum și unde vă puteți petrece timpul liber în siguranță.

Deși nu pare, toamna și-a intrat în drepturi. Serile devin mai răcoroase și se întunecă mult mai devreme. Situația actuală a răspândirii noului coronavirus nu ajută deloc afacerile din horeca, clienții fiind din ce în ce mai puțin dispuși să iasă din casă.

Pentru a spori comfortul celor care încă vor să iasă în oraș pentru o experiență gastronomică completă, o parte dintre terasele din București au instalat încălzitoare, iar altele oferă pături pe care le pot lua clienții apoi acasă, astfel devenind terase încălzite.

ialoc.ro a implementat de curând un filtru nou în pagina principală prin care se pot vizualiza terase încălzite în București și în țară, urmând ca lista să fie actualizată pe măsură ce partenerii noștri continuă să creeze spații comfortabile pentru vremea de afară.

Momentan, 81 de locuri din oraș au sistem de încălzire pe terasă, iar lista se actualizează constant. 

Programul gastronomico-urban de testat prezentat de Gault & Millau

În fiecare joi, pre-weekend, prietenii de la Gault&Millau România pregătesc vești din gastronomia locală. Informațiile le găsiți pe pagina lor de Facebook, însă le-am cerut voie să vi le oferim și vouă, poate selecția făcută de ei devine destinație de weekend:

 • Alex Petricean (D’artagnan) e gazda celei mai noi emisiuni TV pe teme de gastronomie: se întâmplă la TVR1, numele e GUȘTI și apoi mănânci, iar lista de invitați promite exact acel sentiment de căldură și conexiune la care tânjim cu toții: Dragoș Gurăroșie, Melinda Teohari, Valentin Hristu, Ala Dumitrache, Gabriel Corbu, Andrei Popa, Mihai Toader și Chef Bogdan Alexandrescu sunt doar câțiva dintre cei pe care îi puteți urmări alături de Alex.

📢 Evenimente din gastronomie:

 • 7 noiembrie, București: Athanor. La coupteur. se întoarce în București, pentru ediția 2 din Grătar la Real Foods în Epic 72
 • 13 noiembrie, Valea Domnească, aproape de Arad: Roca Brună începe o serie de evenimente recurente, în fiecare vineri: Experiențele “No menu” – adică bucătăria pregătește două variante de “meniu” pentru clienți, sub forma unor degustări cu patru sau șase feluri de mâncare, iar oaspeții află abia când le văd în farfurie despre ce feluri este vorba – desigur, vor menționa înainte eventuale alergii și restricții alimentare

🍴Restaurante și bucătari:

 • the ARTIST Restaurant a inclus destinații noi în meniul disponibil pe terasa încălzită – SUA, Marea Britanie, Filipine, Norvegia și Maroc
 • Meniuri noi găsiți și la MAIZE farm to tableL’Atelier Relais & Chateaux și la Casa Timiș
 • Andrei Chelaru e în București, mai precis în Băcănia Veche. Nu e chiar el, ci mai degrabă spiritul lui creativ, care de data asta s-a manifestat în Bunătățile Copilăriei – Gem de mere coapte cu gutui și borș, Pate de dovleac copt și agrișe murate și Gem de dovleac copt cu menta sălbatică.
 • Hotel PRIVO Târgu Mureș oferă experiențe de Private Chef acasă, cu respectarea tuturor regulilor de siguranță. Detalii pe pagina lor.
 • Marin&Friends Arad pregătește un serviciu de #gourmetdelivery, desigur, cu susținerea producătorilor locali – urmăriți pagina lor, anunță zilnic noutăți
 • CUIB Iași încurajează oaspeții să ia mâncarea la pachet în recipientele proprii, pentru a fi minimiza risipa – oferă reduceri pentru cei care acționează responsabil. 
 •  Stelian A. Stefan coace pâine cu maia naturală și livrează în București

🍷 Vinuri și crame:

🔎 Alte vești din gastronomie:

Ghidul responsabil de ieșit în oraș

 • S-a deschis băcănia Bolloga în Cluj, iar comenzile online se pot face direct pe site-ul lor. 
 • Vă e dor de Dragoș Radu [Frank Dessert Bar]? Începe un curs de patiserie și panificație la Horeca School
 • Țara Făgărașului se mândrește cu Elena Daniela Graura (Casa Terra) – o regăsiți în imagini din eseul foto „Povestiri din Țara Făgărașului” în cadrul unei expoziții online, parte din proiectul „Itinerama – Țara Făgărașului la București”.

Continuăm campania #sustinemafacerilemici

Știi un restaurant, o cafenea sau un boutique la care ţii? 

Cumpără un voucher de la afacerile mici pe care vrei să le ajuţi şi foloseşte-l pentru a face o bucurie ție sau cuiva drag, astfel ajutând un antreprenor local.

Dacă ai un card Visa, fiecare achiziţie de peste 50 de lei îți aduce 10 lei în plus, iar orice achiziție de minimum 100 de lei îţi aduce 25 lei

Dacă ai un card Visa de la Raiffeisen, fiecare achiziţie de peste 50 de lei îți aduce 20 lei în plus, iar orice achiziție de minimum 100 de lei îţi aduce 50 lei

Mergem împreună #maideparte cu ialoc și Gault&Millau

O experiență gastronomică oferită cadou – aceasta este propunerea Gault&Millau și ialoc. Restaurantele din comunitatea Gault&Millau merg #maideparte. Bucătarii au creat experiențe gastronomice speciale, denumite colectiv #maideparte. Cardul #maideparte emis de ialoc poate fi folosit pentru a încerca aceste meniuri speciale sau pentru oricare din felurile de mâncare și băuturile din meniul obișnuit al acestor restaurante.

Abonează-te la newsletterul ialoc