Revista presei culinaro-bahice (8)

După o săptămână ploioasă și știri nu neapărat pozitive despre situația pandemică, a scrie despre food&drinks este momentul meu de pauză.

Vă spuneam deja de săptămâna trecută, ialoc a lansat modulul ToGo – opțiunea prin care poți comanda de la restaurantul preferat cu ridicare personală sau direct din mașină. 

Ca să comanzi prin ToGo, este nevoie să descarci sau să actualizezi aplicația ialoc (Android sau IOS), să accesezi secțiunea ToGo și să plasezi o comandă cu ridicare în persoană sau Drive-Thru.

Ce am găsit online cu și despre gastronomie săptămâna asta:

Din Ediția de Timiș via Adriana de la biscuit.ro, Universitatea de Științe Agricole Timișoara își deschide o piață cu produse proprii.

Apropo de Adriana, din 31 martie începe cursul despre Istoria Gustului la Fundația Calea Victoriei. Dacă sunteți curioși, a făcut Adriana un rezumat aici.

De la Cluj, s-au adunat mai multe povești: concluzii din Cluj Life despre cum au testat Yellow.Menu timp de o săptămână și o poveste despre Sorin și Tania, ownerii Very Burger, despre primii 3 ani de activitate pe piața de delivery din Cluj. De asemenea, și Dan Ciulea a povestit despre Perfetto Cucina Italiana. Iar vestea bună, în patru localități din județul Cluj, Bonțida, Frata, Poieni, Săvădisla se deschid restaurantele și cafenelele la interior.

Voicu Bojan scrie în Press One despre Universul paralel al gospodarului de la țară. Învățămintele molimei (3), un reportaj foarte fain despre lumea satului.

Tot din seria de povești, din Dilema Veche am aflat că putem descoperi povești din Bucureștiul de altădată.

Două concursuri de tip nou organizate de publicația Vinul.ro vor anima suflarea oenofilă românească în primăvara 2021, în a doua jumătate a lui aprilie: unul dedicat vinurilor BIO, celălalt dedicat vinurilor DEMIDULCI și DULCI. Detaliile le găsiți în Vinul.ro.

Și tot despre vin, săptămâna viitoare este din nou Sâmbăta Sticlelor Deschise în Dealu Mare, o ocazie excelentă pentru a cunoaște cramele și oamenii din spatele lor la ei acasă, de a degusta vinuri pe care poate nu le cunoașteți încă și de a învăța despre vin într-o atmosferă relaxată, unde întrebările sunt primite cu bucurie și primesc răspunsuri de la specialiști. Detalii despre eveniment aici.

Am scris și aici despre sustenabilitate, după un reminder că aruncăm 129 de kg de mâncare. Dacă tot am menționat despre sustenabilitate, WWF România are un workshop de slow food de Ziua Pământului cu Daniela Graură, de la Casa Terra/ Țara Făgărașului. Vă puteți înscrie aici.

Din După Afaceri a celor de la Ziarul Financiar, o poveste despre care sunt cele mai bune şampanii din lume şi cum alegem şampania perfectă și despre cel mai nou winebar din oraș, The Great Hill.

Din zona de business, în Lituania, restaurante și hoteluri și-au scos mesele și paturile în piață, iar grupul Mol a cumpărat restaurantele Marche.

McDonalds are niște probleme legate de înghețata de vanilie, iar în Time Out este acest studiu extraordinar despre faptul că oamenilor le este dor de ieșitul la restaurant.

Europa Liberă are acest reportaj despre frauda globală privind produsele de pește.

Pentru pasionații de Instagram, recomandarea săptămânii și extra inspirație:

Photo by 91 Magazine on Unsplash