Revista presei culinaro-bahice (9)

Vestea nu foarte bună este că s-au înăsprit restricțiile, iar programul agenților economici se va modifica – cu închidere la ora 18.00. Întreaga poveste este cu și despre restricții este explicată de cei de la Digi24 aici.

Ce am găsit online cu și despre gastronomie săptămâna asta:

Andreea Roșca de la Vast&Curious a stat de vorbă cu Radu Stavopol de la 5toGo despre cum le-a fost lor anul 2020. Foarte multe insights și mai ales, idei. Tot din newsletter-ul de la Andreea am aflat și de conceptul de food forests.

Salutăm inițiativa J’ai Bistrot care are un bucătar special pentru cei în nevoie și gătește pentru oamenii străzii. E ajutat de Asociația Carusel și Asociația Casa Bună, iar dacă treceți pe acolo, să știți că e pe bază de fapte bune.

Maria Coman a scris în 365.ro despre 7 cofetării divine din București (plus sfaturi de dietă).

Găsit în FOMO a lui Cristan Manafu, foarte mișto ideea: cei de la Heinz (ketchups & more) au făcut un concurs pentru cei mai răbdători dintre noi. Website-ul se încarcă în 57 de minute, dar trebui să aștepți acolo, ca să primești un kit pentru făcut burgeri. Foarte faină ideea în secolul vitezei.

Tot din FOMO și campania celor de la Lays cu acea extensie de Chrome care adaugă automat subtitrări clipurilor video atunci când utilizatorul mănâncă chips-uri în fața ecranului. Se știe că zgomotul chips-urilor mestecate face neinteligibile sunetele din jur. Un demo video este aici.

Andrei Popa și Alex Dumitru de la Anika au lansat și Dor de Vin, un tip de abonament nou la vinuri. Iar Andrei a scris și despre ritualul de servire al vinului în restaurant.

O surpriză plăcută a fost să descopăr pe website-ul Radio Guerrilla povești culinare. Ultima descoperire, ce-am mai asociat în ultimul timp.

Din Mindcraft Stories, ușor apocaliptic, dar 8 alimente care distrug planeta.

Cosmin Dragomir revine pe blogul Iceberg cu un text despre salatele mâncate de nobilii transilvăneni, iar tot din seria poveștilor de altădată, am descoperit și Dulciurile românilor. Un text absolut delicios.

Inegalabilul Viorel Ilișoi ne povestește despre Cuptorul Moldovencei, acest paradis al dulcelui din inima Moldovei, iar în Wall-Street.ro este tot o poveste din Moldova, de data asta despre un alt brand care îmi place foarte mult, Pofta Focului.

Din Urban.ro, o călătorie prin lume cu ajutorul rețetelor pentru mic dejun și cum un producător da berea în locul drojdiei pentru pâine.

Pentru pasionații de Instagram, recomandarea săptămânii și extra inspirație:

Photo by 🇸🇮 Janko Ferlič on Unsplash