Între pregătiri de Paște și planuri de 1 mai, iată ce am găsit online cu și despre gastronomie săptămâna asta:
Un experiement cu păstrăvi a avut loc la Constanța, unde acesta a devenit somonat. Și tot din zona MareaNeagră-Dunăre, la Tulcea a început campania anuală de producere a icrelelor embrionate de șalău.
În Zile și Nopți am găsit povestea oțetului Cerbul Acru – probabil cel mai apreciat brand românesc de oțet premium.
Revista Horeca povestește despre Antica Pizza, un new entry în peisajul bucureștean. Tot despre restaurante, Dragoș a revenit cu un review la Beca’s Kitchen.
Din Vinul.ro am descoperit o comunitate de experiențe în jurul etichetelor de vin, 42years.ro.
ClujLife are un articol foarte fain despre veșnicia satelor clujene.
În Decât o Revistă a apărut un material despre gunoiul pe care îl producem – cu informații despre biodeșeuri, adică resturi de mâncare și coji, Legea Compostului și multe alte informații utile. Totodată, aplaudăm inițiativa celor din Oradea – Plătești pentru cât arunci – prin care cetățenii vor plăti în funcție de cuantificarea deşeurilor produse în fiecare gospodărie după două criterii: volumul pubelei şi frecvenţa golirii.
Sabina a scris despre legumele disponibile în luna aprilie și cum le poți găti, iar de pe pagina Ierburi Uitate am descoperit că magnoliile se pot mânca.
Cristina Roșca a scris în ZF despre restaurantele de la hotelurile care servesc fine dining și cum a fost această perioadă pentru ei, și tot din ZF un portret al Alei de la Balls.
O nouă investiție imobiliară semnificativă urmează să aibă loc în București la fosta fabrică de bere Grivița, iar Kane Group o să-și deschidă acolo un restaurant, o berărie și o cafenea.
Pentru pasionații de Instagram, recomandarea săptămânii și extra inspirație: