Revista presei culinaro-bahice (11)

Între pregătiri de Paște și planuri de 1 mai, iată ce am găsit online cu și despre gastronomie săptămâna asta:

Un experiement cu păstrăvi a avut loc la Constanța, unde acesta a devenit somonat. Și tot din zona MareaNeagră-Dunăre, la Tulcea a început campania anuală de producere a icrelelor embrionate de șalău.

În Zile și Nopți am găsit povestea oțetului Cerbul Acru – probabil cel mai apreciat brand românesc de oțet premium.

Revista Horeca povestește despre Antica Pizza, un new entry în peisajul bucureștean. Tot despre restaurante, Dragoș a revenit cu un review la Beca’s Kitchen.

Din Vinul.ro am descoperit o comunitate de experiențe în jurul etichetelor de vin, 42years.ro.

ClujLife are un articol foarte fain despre veșnicia satelor clujene.

În Decât o Revistă a apărut un material despre gunoiul pe care îl producem – cu informații despre biodeșeuri, adică resturi de mâncare și coji, Legea Compostului și multe alte informații utile. Totodată, aplaudăm inițiativa celor din Oradea – Plătești pentru cât arunci – prin care cetățenii  vor plăti în funcție de cuantificarea deşeurilor produse în fiecare gospodărie după două criterii: volumul pubelei şi frecvenţa golirii. 

Sabina a scris despre legumele disponibile în luna aprilie și cum le poți găti, iar de pe pagina Ierburi Uitate am descoperit că magnoliile se pot mânca.

Cristina Roșca a scris în ZF despre restaurantele de la hotelurile care servesc fine dining și cum a fost această perioadă pentru ei, și tot din ZF un portret al Alei de la Balls.

O nouă investiție imobiliară semnificativă urmează să aibă loc în București la fosta fabrică de bere Grivița, iar Kane Group o să-și deschidă acolo un restaurant, o berărie și o cafenea.

Pentru pasionații de Instagram, recomandarea săptămânii și extra inspirație: