Revista presei culinaro-bahice (12)

Cu o parte dintre restricții ridicate și vremea din ce în ce mai bună, ieșirile în oraș devin încet parte din normalitate. La fel și restul evenimentelor cărora le-am dus dorul: concertele, spectacolele de teatru și mersul la cinema.

Începem revista presei culinaro-bahice cu veștile cele mai bune: locuri noi în oraș, dar și o listă de meniuri curatoriată de Corina Dima. Recent, la București s-a deschis și OTOTO, iar Cristina Roșca de la ZF le-a scris povestea acestui spaţiu 2 în 1, un loc unde mergi la shopping, dar şi la o cafea de specialitate cu prietenii. De asemenea, salutăm și deschiderea primului restaurant din București cu preparate din carne de prepeliță.

Din sfera informațiilor utile, Ziarul Financiar a publicat o Idei şi reţete de la chefi despre cum poate fi gătit clasicul ou altfel decât ne-am obişnuit: „Sunt formule ideale: ou-cartof-cârnat sau ou-sfeclă-peşte afumat sau ou-ceapă caramelizată-brânză”. Sabina continuă lista cu legume care se pot consuma în luna mai, iar surpriza lunii este aprobarea din partea UE a viermilor de făină. Totodată, salutăm Moșia Corbeanca și noul brand: Fezandate de Moșie. Produsele create sub acest brand, preparate din carne gătite prin metoda sous vide, sunt primele de acest gen care intră pe piața de retail din România.

Cosmin Dragomir scrie în Vice despre Toate alimentele „sănătoase” care-s doar o țeapă de marketing, iar Iscoada publică un articol al Adrianei Sohodoleanu despre Apetitul socialist: ce citim în cărțile românești de bucate dincolo de rețete?

Știm că a trecut 1 mai, dar Zile și Nopți are un articol excelent despre carnea de grătar cu o întrebare care ne pune pe gânduri: E grătarul românesc mai bun decât cel japonez?

Din seria recomandărilor gastronomice atipice, scriitorul Adrian Schiop scrie pentru noua platformă Mâncăruri de burlaci. Sfaturi, ponturi și pupici cu Adi Schiop.

La Cluj, se întâmplă această serie minunată de evenimente gastronomice: experiența culinară Personal Cook la Secret Garden.

Despre oamenii din bucătărie, un reportaj despre gulașul sri-lankez și o poftă mare de bunătăți internaționale o dată cu citirea acestui text.

Avem și două aniversări recente: Balls a împlinit doi ani de când a adus chiftele în cultura urbană bucureșteană, iar Arrosticini a împlinit cinci ani.

Pentru pasionații de Instagram, recomandarea săptămânii și extra inspirație:

Photo by Nathan Dumlao on Unsplash