Revista presei culinaro-bahice (10)

De această săptămână a început haosul cu închiderile magazinelor și restaurantelor de la ora 18.00, iar știrile despre cum oamenii s-au înghesuit la cumpărături ne-au cam descumpănit.

Ce am găsit online cu și despre gastronomie săptămâna asta:

Cea mai bună veste a săptămânii este că în teorie, prin legea nr. 182/2020 se pune limită la AGT-uri. Acizii grași trans” (AGT) sunt un tip de acizi grași nesaturați utilizați pe scară largă în industria alimentară, mai ales la semi-preparate, grăsime pentru prăjit de uz industrial, margarină utilizată în patiserie, produse de panificație preambalate, prăjituri, biscuiți, napolitane, popcorn pentru microunde, alimente prăjite ori sosuri. Întreaga explicație la Oana Coantă:

Un alt lucru foarte simpatic, de această dată de la domnul Mihai Șora, un website care îți recrează întreaga atmosferă audio dintr-un bar.

Am povestit pe larg despre curbeside pick-up și noul modul de ialoc ToGo în Revista Biz, dar și întreaga poveste din spatele ideii aici.

O poveste antreprenorială de la Suceava despre Fryday, un altfel de fast-food.

Din seria d-ale gurii, Cosmin Dragomir ne prezintă revoluția friganelelor, un deliciu prea puțin explorat local și o poveste descoperită în Libertatea despre adevărata shaorma.

Poveștile cu vin sunt presărate de vești bune: se poate bea vin în spațiu, își păstrează toate calitățile.

Zile și Nopți propune un subiect tratat de Diana Pavelescu, despre subiectivitatea degustării de vinuri și PICKLES, restaurantul cu cele mai gustoase remedii pentru mahmureală.

E o poveste interesantă despre mâncarea de pe TikTok: cum a devenit o rețetă populară și cum cum o autoritate din SUA s-a sesizat pentru reclama la junk food din partea influencerilor cu mulți urmăritori copii.

Și desigur, ultima recenzie de la Dragoș este despre meniul de la Mint & Ivy. Tot din seria recenziilor, fetele de la YumStops au fost la YOLK, The Egg Station.

Trei povești gurmande în start-up.ro, una despre Casa Berarilor Artizani și cealaltă despre o cofetărie care vinde prăjituri fără gluten, iar piesa de rezistență este Piața9, un food hall aflat în Oradea. Cu alte cuvinte, numai bunătăți.

Din Vast&Curious al Andreei Roșca, am găsit povestea antreprenorilor din spatele brandului Artesana, dar și un studiu excelent despre viitorul magazinelor de la colț. Bonus, despre conținutul unui ou de Paște – cel de ciocolată din comerț.

În După Afaceri, suplimentul Ziarului Financiar, sunt o serie de povești delicioase. Ce mâncare au comandat românii în pandemie, Mituri şi adevăruri despre sucurile naturale sănătoase, Comfort food la următorul nivel sau cum a transformat o tânără antreprenoare chifteluţa obişnuită într-un business care creşte și Care sunt cele mai bune şampanii din lume şi cum alegem şampania perfectă? 

Ioana de la Berries & Spices are pe Youtube un nou format – The Afternoon Food Show, iar subiectele de săptămâna aceasta sunt food delivery, toppings de pizza și rețetele cu organe.

Pentru pasionații de Instagram, recomandarea săptămânii și extra inspirație: