Revista presei culinaro-bahice (7)

Vestea cea mai tristă este că la București s-au închis din nou interioarele, însă pe de altă parte, Ministerul Sănătății a anunțat că s-au vaccinat deja 2 milioane de persoane. Tot răul spre bine.

Între timp, ialoc a lansat modulul ToGo – opțiunea prin care poți comanda de la restaurantul preferat cu ridicare personală sau direct din mașină.

Ca să comanzi prin ToGo, este nevoie să descarci sau să actualizezi aplicația ialoc (Android sau IOS), să accesezi secțiunea ToGo și să plasezi o comandă cu ridicare în persoană sau Drive-Thru.

Ce am găsit online cu și despre gastronomie săptămâna asta:

Începem cu lucrurile care contează: Mircea Groza a publicat o nouă poveste, de data aceasta despre zupa de rață. Cu tot cu poze, ceva de vis. Pe Ierburi Uitate găsiți o poveste cu și despre urzici. Și în Ziarul Financiar am descoperit un mic secret despre ciocolată și ardei iute.

Datorită lui Cosmin Dragomir de la Gastroart, i-am descoperit pe cei de la Rețete Povestite. Ce idee faină. Iar videourile sunt super faine.

Din Urban.ro, aflăm de o licitație inedită: O carte rara cu retete altfel scrise – “Wild Raspberries “ – la care a lucrat si Andy Warhol va fi scoasa la licitatie. Exista doar 34 de exemplare ale cartii scrise impreuna cu Suzie Frankfurt, designer de interior.

Beans&Dots a anunțat că vinde cafea și cu ajutorul criptomonedelor.

Din numărul de print Zile și nopți a lunii martie, am descoperit două povești faine – Chef Feher – o poveste cu și despre privilegiul de a nu găti, și un interviu pe larg cu Mădălina Santa.

Din Vice, Clătitele cu sânge de porc sunt o specialitate pe cale de dispariție și o poveste cu un tip care a recreat un vin antic cu iarbă.

Am ratat-o la timpul publicării, dar poate vă ajută acum: povestea primei ferme regenerative din România.

Din După Afaceri a Ziarului Financiar am descoperit mai multe povești foarte faine, cum ar fi cea despre meseria de pivnicer de la LOUIS XIII, un brand de cognac care nu doar că are aproape 150 de ani de istorie, dar a şi scris istorie şi continuă să o facă. Și despre cofetăria Liberte și a savarinelor și tartinelor din meniu, o poveste cu un conținut redus de zahăr.

Pentru pasionații de Instagram, recomandarea săptămânii și extra inspirație:

Photo by SnapbyThree MY on Unsplash