Revista presei culinaro-bahice (6)

Deși vestea nu tocmai favorabilă este că am depășit iar la București rata de incidență COVID, care a urcat vineri la 3,05, potrivit datelor anunțate de GDS, ceea ce înseamnă cel mai probabil o închidere a interioarelor restaurantelor și sălilor de spectacole.

Ce am găsit online cu și despre gastronomie săptămâna asta:

Suplimentul După Afaceri al celor de Ziarul Financiar este absolut delicios în luna martie. Sunt povești despre arta vinului, informații utile despre ce înseamnă de fapt sucurile de detox găsite în comerț și comfort food – printre altele. Puteți răsfoi aici revista.

O poveste gastronomică cu iz politic de la Urban.ro, “The Leaked Recipes Cookbook” – o carte cu 52 de retete pentru mancaruri fine, rezultate din documentele secrete ale politicienilor si oamenilor influenti.

Tot din Urban.ro, o serie de restaurante construite în avioane și vagoane de metrou. Bonus, câteva chestiuni de nostalgie locală.

În județul Bihor, Centrul pentru cultura şi civilizaţia gustului, de la Oradea, unic în ţară, şi-a reînceput activitatea de Mărţişor.

PressOne a scris o poveste dulce, despre un laborator de prăjituri din Onești.

În Horeca.ro, am descoperit o lecție de strategie. Cum a reușit Moldova să facă din vin un brand de țară.

Gruia Dragomir de la Zile și Nopți propune 5 terase pentru această primăvară.

Dacă și bucătăriți, Sabina a făcut o listă cu legumele de sezon și rețetele adunate de pe blogurile de food din România.

De pe blogul Eisberg aflăm povestea pastramei new-york-eze atât de celebre în lume. Spoiler: are origini românești.

De la ClujLife, #HowItsMade: Cum se face berea artizanală la KUTUMA.

🎧 Podcast Zile și Nopți I Top 10 băuturi cu specific românesc.

🎧 Ioana de la Berries and Spice a povestit cu Brad Bodnarchuk de la Half a Dozen Hospitality despre … mâncare.

Din seria internațional, niște foste gondole folosite la ski au devenit mese de restaurant.

În The Guardian, un reportaj foarte fain dintr-o brutărie.

Nestle a creat un AI care îți dă indicații despre cum să pregătești bunătăți. Și tot din zona de brands, Tanqueray a lansat primul gin fără alcool.

Pentru pasionații de Instagram, recomandarea săptămânii și extra inspirație:

Photo by Bino Le on Unsplash