Revista presei culinaro-bahice (5)

Ultima săptămână de februarie e foarte bogată în știri din zona gastronomică, fie din zona de povești sau de business. Iar o surpriză plăcută este că avem din ce în ce mai multe proiecte gastronomice care urmează să se deschidă curând.

Ce am găsit online cu și despre gastronomie săptămâna asta:

PressOne ne prezintă o călătorie gastronomică pe via Transilvanica, din Secuime. Spoiler: foarte delicios.

Republica.ro: Co-fondatorii 5 to go pariază pe un nou concept, unic în România, pe care să-l dezvolte în sistem de franciză și la nivel internațional: Cereal Crunch.

Republica.ro: Brutăria Claudia, un business „dospit” cu maia naturală. „La început vindeam 20-30 de pâini pe zi. Acum s-a creat o comunitate a celor care vin să cumpere de 2-3 ori pe săptămână”.

Mindcraft Stories: Zero food waste: restaurantele românești care nu vor să creeze deșeuri.

Mindcraft Stories: În căutarea ierburilor uitate. O arheologie culinară.

După Afaceri: O româncă ce a locuit în cinci ţări s-a mutat pe Costa de Azur şi organizează picnicuri pentru turiştii din sudul Franţei. Pe lista clienţilor se găseşte Mika Hakinnen, celebrul pilot de Formula 1.

Prietenii de la Gault&Millau semnalează că pe blogul Restaurantului Seoul sunt mai multe povești cu și despre mâncarea coreeană. Și tot de la ei aflăm și de pagina de Facebook a celor de la YUKI japanese, care explică foarte frumos toate ingredientele folosite de ei.

B365.ro are o serie de reviews de meniuri degustate de Dragoș Mihăilă. De curând, acesta a fost la Anika Fried Chicken, așadar a povestit experiența gastronomică de acolo.

Am scris și despre 15 locuri nou apărute în București, restaurante și deli-shops deopotrivă.

Dacă vă este dor de Electric Castle, la Cluj s-a deschis EC Garden și prietenii de la Cluj Life au o un reportaj de acolo.

Mădălina Santa de la Szikra povestește pentru Zile și Nopți ce înseamnă să-ți deschizi un restaurant.

Ioana Negulescu de la Berries and Spices are un articol foarte fain despre consumul de carne, unde mai mulți chefs din România și străinătate vorbesc despre subiect. Tot despre carne dezbat și cei de la National Restaurants News, având ca topic de discuție faptul că Singapore permite crearea de carne în laborator.

Se cade să-l felicităm și aici pe Andrei Isac de la Ou București/Arrosticini pentru finanțarea dobândită la Imperiul Leilor.

Din presa internațională, știm că s-a ajuns la o dispută între americani și italieni pe tematică de … paste carbonara. Întreaga poveste este aici.

The Guardian prezintă (și) modul în care putem păstra măslinele acasă.

Soho-ul londonez a primit avizul primăriei să își desfășoare și anul acesta activitatea la terasele amplasate pe străzile celebrului cartier. Și tot din UK, Borough Market are un club de lectură online.

Pentru pasionații de Instagram, recomandarea săptămânii și extra inspirație:

Photo by Woodendot on Unsplash