Revista presei culinaro-bahice (4)

În loc de intro pentru gurmanzi și nu numai, ne bucurăm că cei de la guvern au prelungit sprijinul acordat sectorului de ospitalitate. Desigur, încă nu sunt gata liniile de finanțare promise, însă măcar o să mai aibă grijă o vreme de personalul angajat din HoReCa. 

Ce am găsit online cu și despre gastronomie săptămâna asta:

Am vorbit cu Vice România despre ce urmează să se întâmple în zona de HoReCa în anul acesta. Materialul îl găsiți aici, iar pe scurt părerea noastră este legată de apariția dark kitchens, a curbe pickup-ului și a consolidării comunităților din jurul localurilor.

Din sfera știrilor internaționale, Digi24 a anunțat că s-a produs un sacrilegiu culinar în Franţa: angajaţilor li se va permite să mănânce la birou. Până acum, legea îi obliga să ia prânzul în oraş.

Din Concentrat (newsletterul Decât o revistă), am descoperit o veche fabrică de bere egipteană.

Corina Dima de la de-corina.ro a făcut o listă a locurilor deschise în 2020 unde a și fost și testat meniul.

Din newsletter-ul PressOne, am aflat că japonezii au un cuvânt pentru mâncatul prea mult: Kuchisabishii.

Urban.ro scrie despre cum un hotel din Johannesburg se bazează pe ajutorul a trei roboți simpatici – Lexi, Micah și Ariel pentru a preveni îmbolnăvirile în rândul oaspeților și angajaților.

Life.ro: Papa de la Șoni și povestea ceaunelor cu gulyas din Vama Veche. Sau cum au pus la cale un unguran și un machedon cea mai frumoasă poveste gastronomică cu aer hippie – hipsetresc.

Vice.com: Ce se întâmplă în corpul tău când bei multă cafea.

Wall-Street: S-a deschis prima croissanterie din România.

Digi24: Sibiul, inclus în topul celor mai bune destinații turistice europene datorită gastronomiei și culturii sale.

Pentru pasionații de Instagram, recomandarea săptămânii și extra inspirație:

Photo by Jason Briscoe on Unsplash