Revista presei culinaro-bahice (3)

Astăzi începem cu veștile foarte bune ale săpămânii: BBC GOOD FOOD este editată din nou în România și găsiți revista deja la chioșcurile de ziare, iar restricțiile privind interiorul restaurantelor s-au relaxat și la Cluj Napoca.

Ce am găsit online cu și despre gastronomie săptămâna asta:

Povestea roșiilor românești care a apărut în Adevărul, documentată și de DOR – care i-a dedicat un material în Concentratul de miercuri (scuze, nu știu cum să dau link din newsletter-ul Concentrat), dar există deja un overview despre roșii aici, precum și Zece întrebări despre Banca de Semințe.

Mindcraft Stories: dacă sunteți pasionați de povestea sustenabilității în horeca, am povestit (eu, Oana) cu Alex de la Fix me a Drink despre povestea primului bar botanist din România, dar și despre pasiunea pentru a creea și grija pentru mediu. Mic spoiler – o să mai public în Mindcraft Stories și alte povești gastronomice 🙂

Vice România: 12 ani în industria restaurantelor mi-au distrus viața

Gealatu.ro: Sabina a reînceput seria de citit/văzut/ascultat despre mâncare și surprizător, are alte recomandări decât ce am povetit noi până acum, ceea ce înseamnă că este încă foarte mult content legat de zona gastro, ceea ce ne bucură.

PaginadeMedia: Emisiunea lui Mircea Dinescu, “Politică și delicatesuri”, se mută la PrimaTV.

Și tot din Pagina de Media și povestea spotului tv legat de transmiterea virusului prin pâinea neambalată, o isterie începută de Vel Pitar în plină pandemie, care acum s-a dus într-o zonă de Machine Learning printr-un studiu realizat de Politehnica București. Nu e chiar thriller, dar investigația jurnalistică pentru a demasca acest fake news merită citită.

Bonus, băieții de la Paraziții au scos propria lor bere artizanală, se numește CAVOU și se găsește aici.

Față de săptămânile trecute, acum am descoperit o serie de podcasturi cu și despre chestiuni gastronomice.

Tot recomandare din DOR, un podcast dedicat situației apărute la Revista Bon Appetit – pentru cei care nu sunt la curent, un fost jurnalist a informat cum această revistă, extrem de cunoscută în mediul internațional, este rasistă și cultivă un mediu de lucru extrem de toxic. Acum, poveștile din spatele situației respective au un podcast dedicat, Reply to all.

Recomandăm și Povești cu gust, un podcast în care George Toma explică pe foarte scurt, despre gusturile cu care putem asocia berea.

Iar Mihai Panfil de la Origo povestește la Vast & Curious despre aventura în lumea cafelei.

Adriana Soholodeanu de la Biscuit.ro continuă cursurile la Fundația Calea Victoriei despre Introducere în istoria gustului, încep din 31 martie.

Pentru pasionații de Instagram, recomandarea săptămânii și extra inspirație:

Photo by Mathilde Langevin on Unsplash