Continuăm periplul prin articolele despre descoperiri gastro-urbane, a poveștilor cu tentă gastronomică din online-ul românesc și nu numai.
Un scurt update se cade, și la Brașov s-au deschis restaurantele la interior.
Vice România: Ce dubioșenii mănâncă chefii și nutriționiștii din România când nu-i vede nimeni
PressOne: Un gospodar dintr-un sat transilvan oarecare, ascuns între dealuri, a dezvoltat o pasiune ciudată: să confecționeze diverse figurine din lemn, pe care să le monteze cu dibăcie, direct în sticle. Apoi, le umple cu pălincă.
Adevărul: La Zalău, domnii de la muzeu au mutat expoziția pe gard. Din programul lunii face parte și “F-Bucătăria: gusturi şi bucate pe-ncercate” – unde au fost expuse o serie de materiale informative, ce invită publicul într-o incursiune în bucătăria ţărănească din prima jumătate a secolului XX.
Din zona de internațional, am descoperit în Civilisation a lui Victor Kapra această poveste: un start-up suedez a primit încă 30 de milioane de dolari investiții pentru a dezvolta producția de bunătăți cu calorii puține. Secretul: grăsimea folosită – un ulei nou creat pe bază de plante – nu poate fi digerată de organism.
Chestiunea muzical-gastronomică este oferită de Barilla, care are deja primul playlist pe Spotify, unde fiecare melodie are o particularitate: fiecare corespunde cu timpul necesar fierberii perfecte a diferitelor tipuri de paste. Și dacă tot am vorbit de paste, Cosmin Dragomir revine cu un text despre o scurtă istorie a fabricilor de paste făinoase și cum i-am depășit pe italieni.
O altă perspectivă de drive-in vine din Malaezia. Preparatele sunt asezate pe o tava care incape pe fereastra vehiculelor.
Pentru pasionații de Instagram, recomandarea săptămânii și extra inspirație:
Photo by True Agency on Unsplash