Povești din localurile din București. Și altele

Deși am lansat ialoc.ro de aproape 2 luni și ceva, am tot amânat publicarea blogului. Știam că vrem să vă povestim câte-n lună și-n stele, dar nu știam exact ce să vă spunem. Sau cum.

Așa că am așteptat, am dezbătut și am mai așteptat puțin, până când s-a format IDEEA.

Blogurile despre mâncare se concentrează fie pe tehnici, pe dishuri, fie pe recenzarea variilor restaurante. Foarte rar sunt analizate ingredientele în sine, istoria lor și a celor care le folosesc. În 2009, Tom Standage lansa An Edible History of Humanity, o monografie amuzantă și plină de istorioare mai puțin cunoscute din lumea gastronomiei. Ne vom lăsa inspirați de ea, și de altele ca ea, și vă vom aduce (cu o periodicitate incertă) povești despre ingredientele preferate ale chefilor din localurile bucureștene. Sigur, dacă ne apare pe radar vreun festival cu și despre mâncare, vom fi acolo și vă vom spune cum a fost.

Începem seria #ChefsOfBucharest și #IstoriaCondimentelor cu Piperul de Sichuan și chef Sidia Sissoko de la restaurantul Norma. Sperăm să vă placă.