Istoria Bucătăriilor (și nu tocmai) – Despre cireșe, cu Nicole Cherry

Articolul ăsta nu e unul tipic. Nu vom vorbi despre o bucătărie în sine, nu disecăm niciun stil culinar. Vă spunem, însă, de unde își are numele de scenă vedeta de astăzi.

Nicole Cherry, pe numele său real Nicoleta Janina Ghinea (n. 5 decembrie 1998, București), a devenit cunoscută în anul 2013 cu single-ul „Memories”. Avea doar 14 ani când a intrat în heavy rotation pe posturile de radio din România.

Cea mai recentă piesă a sa, în colaborare cu Connect-R, are deja peste 20.000.000 de vizualizări pe Youtube.

Colaborarea a început când Nicole Cherry s-a îndrăgostit de piesă în studioul Rappin’ON Production. Versuri amuzante, influențe balcanice și profund locale, toate au îmbiat-o pe Nicole să preia piesa și să o urce în topuri.

<< „Se poartă vara” este single-ul pe care am aşteptat de mult să-l lansez. Eu și Connect-R facem echipă bună şi am fost convinşi, de la primele acorduri muzicale, că piesa va fi un succes. Am avut mare încredere că va fi HIT”, spune ea. Toți avem kriptonita noastră

Nicole e un om normal, cu obiceiuri culinare foarte sănătoase. “Mănânc acasă, regulat, cele trei mese ale zilei. Mama îmi gătește supe sau ciorbe, salate și preparate la grătar. Când ies în oraș cu fetele, îmi place să merg la restaurante chinezești sau cu specific italienesc. Însă nu mănânc în oraș atât de des. Sunt fidelă mâncărurilor făcute de mama mea dragă.”

Iubește ciocolata, dar există un ingredient pe care l-ar vedea ras de pe fața Pământului.
“Nu-mi place muștarul. Încă de mică, îmi aduc aminte, uram gustul.” – despre el, în câteva rânduri.
Ingredientul secret al rețetelor de familie este dragostea cu care sunt ele executate. E normal, deci, ca chef-ul preferat al Nicoletei să fie Jamie Oliver, britanicul care gătește cu suflet de italian. Nicole Cherry spune că ar devora “salatele lui senzationale, cu rucola, roșii cherry și alune caju.”

cherry_salata

Și dacă tot vorbim de cherry, hai să vedem de unde și până unde au ajuns cireșele atât de cunoscute.

Mare e familia ta, Prunus

Cireșii (adică pomii care fac cireșe, pentru cititorii noștri urbani), sunt înrudiți cu mulți pomi fructiferi de pe la noi – pruni, piersici, caiși, brazi. Ce, nu știați că brazii sunt pomi fructiferi? Nu sunt. V-am mințit. Haha. Despre ce vorbeam? Da, despre cireși.

sakura

Cireșii ăștia sunt de multe feluri – unii poartă fructe comestibile, alții fac doar flori frumoase (Sakura!). Numele de Cireașă se pierde în timp, deși cea mai veche rudă a sa este de sorginte grecească și denumește o zonă din Turcia. De ce atât de specific?

Pentru că cireșele pe care le știm și înfulecăm noi astăzi s-ar părea că au fost aduse de romani din Turcia, dintr-o localitate frecventată de greci.

Cireșii sunt foarte greu de întreținut – sensibili la dăunători, mofturoși când vine vorba de vreme, sol și felul în care sunt culeși, pomii din specia Prunus Avium sunt cultivați de mai bine de 2800 de ani în întreaga lume. Știm aproape sigur că oamenii mâncau cireșe încă din Epoca Bronzului. Și că nimic nu se compară cu o friptură de vită afumată cu rumeguș de cireș.

Dacă vă plac cireșele și vreți să și slăbiți, renunțați la ciocolată și cartofi prăjiți. 100g de cireșe au abia 63 de kcal. Deci cu 1 kg abia dacă acoperi aportul caloric al unui prânz mai serios. Nu întâmplător vă recomandăm noi cireșe cu kilogramul. Ce, credeați că de florile cireșului o cheamă pe Nicole cum o cheamă?

cirese

Și totuși, de ce Nicole Cherry?

“Păi, toată familia mea era exasperată, la propriu. Când venea sezonul lor sau chiar și după, mâncam numai cireșe. Nu luam masa cu ei, ci doar un bol mare cu cireșe. Pe care le mâncam singură. Recunosc, sunt egoistă când vine vorba de fructele mele preferate!“