Experimentează Transilvania cu ialoc și Card Cadou

No, ialoc și descoperă ce ți-am pregătit pentru vara asta

Primăvara deja ne-am petrecut-o în case, iar cei mai puțini norocoși dintre noi am luat pulsul vremii doar la cumpărăturile și prin jurul blocului. 

No, amu’ se cere să facem ceva să ne salvăm vara, să stăm mai mult p-afară și să ne bucurăm ca niște copii de natură. Chiar, tu ce iubeai cel mai mult în copilărie? 

Pentru mulți dintre noi, vacanțele la bunici (chiar și ai altora) sunt cele mai dragi amintiri, de la ceapa spartă-n patru, cu sare și o slăninuță afumată, niște pâine pe vatră, lapte proaspăt muls și bătaie pe caimac, până la misiuni de explorare prin păduri și ceea ce se numește ”a dormi lemn”, după o zi plină de alergat și ajutat la plivit buruienile sau dat mâncare la animale. 

Omenia bate pandemia

Tot ce am trăit în ultimele săptămâni, în special prin prisma campaniei #SustinemAfacerileMici, ne-a făcut să ne întoarcem la lucruri simple, dar cu mult suflet. Parcă au revenit vremurile în care comunitatea și relațiile cu vecinul sunt la loc de cinste. Doar că vecinul, în acest context, suntem toți cei care tragem  la aceeași căruță a serviciilor de calitate, oferite de oameni, pentru oameni. Comunitatea devine astfel mai importantă decât interesele personale. 

Omenia s-a născut la sat, iar ce ne-au învățat strămoșii este că o ”omul harnic, muncitor, de pâne nu duce dor”. Când cineva din sat avea un necaz, toți vecinii săreau în ajutor, fără să stea pe gânduri. Ne bucurăm să vedem acum că spiritul de atunci, ajunge și la oraș. Despre toate aceste inițiative colective am povestit și în ultimul episod al ialoc Podcast, un alt proiect nou și foarte drag nouă, cu vecinii noștri de la Beans&Dots. 

Întoarcerea la vremurile de odinioară

Turismul a fost industria poate cea mai puternic lovită de pandemie, așa că experiențele din interiorul granițelor vor căpăta o valoare și mai mare după luni de inactivitate. Iar dacă tot am vorbit despre omenie, slăninuță și sat, ne-am gândit să oferim tuturor ocazia să experimenteze vremurile de odinioară. 

Printre colinele Transilvaniei se găsesc adevărate comori, biserici fortificate, vechi de sute de ani, clădiri  vechi și răcoroase săsești, într-un mix idilic cu dealuri înverzite, păduri cât vezi cu ochiul și distanțare socială, uneori chiar de km. 🙂 

Fiți pe pace, că nu uităm tocmai de mâncare! Ba chiar în jurul mâncării se întâmplă multe experiențe transilvănene autentice, care dau pe spate orice gurmand, de la brânză de burduf sau caș proaspăt, până la pită caldă, slană, legume din grădină, mâncare gătită de săteni, iar la final musai o horincă. 

”Apa băuta ieri nu potolește setea de azi”

Am umplut noi Instagramul cu #tbt și călătorii imaginare, dar cum spune ardeleanul ”apa băuta ieri nu potolește setea de azi”, așa că ți-am pregătit ceva de sezon. 

Cum îți sună un weekend slow, trăit în tihnă cu cine vrei tu, în care să mănânci local, din ingrediente mai proaspăt culese decât ai spune ”confirmă comanda”?

Există și varianta de o săptămână, dar pentru că ținem la tine, trebuie să menționăm că timpul trece altfel când te rupi de realitate, iar liniștea și fericirea devin normalitate… În plus, am auzit că poți rămâne definitiv acolo după câteva zile de vacanță. Dacă totuși rămâi pe acolo, să ne trimiți și nouă poze. 🙂

Sau poate că vrei să-ți trimiți și trupul în vacanța visurilor, nu doar spiritul. Adaugă rețetei de mai sus și biciclit prin locuri superbe, masaj, saună și jacuzzi. Ei, nu te simți deja mai bine?  

Aventurierii pot trăi visul copilăriei la țară, să doarmă în șură sau în aer liber, fără curent sau invenții moderne, dar și să pună osul la treabă, să știe pentru ce mănâncă. Dacă te-ai speriat, nu-ți face griji, există și varianta de viață la conac pentru boieri și domnițe. 

ialoc în Transilvania

Vrei experiența aia de trai în tihnă, ca odinioară? 

Viscri 32 ți-a pregătit 2 pachete slow, de un weekend sau o săptămână, cu cazare în casă săsească, slow breakfast, prânz în șură și picnic pe deal, toate numai din ingrediente locale. Plus degustări de brânzeturi maturate, vin și alte produse din sat, plimbări cu căruța și multe altele. 

Vrei plimbări și ceva mai multă acțiune?

Viscri 125 și-a pregătit și biciclete pentru Transylvanian Bike Trails, relaxare la spa și masaj de recuperare, iar copiii chiar pot mulge vacile, strânge ouăle sau alte activități pe care să le țină minte o viață. 

ialoc transilvania

Vrei fancy brunch cu slană, brânză și merinde proaspete? 

Cei de la My Transylvania au pregătit mai multe experiențe în jurul mâncării cu brunch organizat în sat, tur de cultură gastronomică, degustări de produse locale de la producători, prânz la stână, să enumerăm doar câteva dintre ele. 

Boieri sau aventurieri? 

Că vrei să vezi cum e să și muncești la treburile agricole, să mănânci din traistă și să dormi în șură sau că preferi traiul la conac, echitația și picnic în livadă, îți îndeplinim dorința

Descoperă aici toate experiențele
pe care ți le-am pregătit pentru vara asta.

Tu ce alegi?