Casa Doina


4,1 / 18 voturi
Șoseaua Pavel Dimitrievici Kiseleff 4, Aviatorilor, București

Preț Premium

Rezervă o masă online

Rezervă gratuit o masă la Casa Doina

Proiectat inițial pentru a servi ca pavilion grandioasei Expoziții de la Paris din 1890, localul se vede însă finalizat abia în 1892 datorită lipsei de fonduri.

Maestrul Ion Mincu îl denumește „Bufetul de la Șosea”, iar în scurt timp acesta devine locul preferat al bucureștenilor reprezentați cu precădere de către boieri.

Stilul neo-românesc în care este construit monumentul se remarcă prin verandă în trei arce, medalioanele de ceramică intens colorate dar și prin motivele etnografice.

În linia planului superior Ion Mincu nu a uitat să pună în evidență mândrele podgorii românești, inscripții ca Berbeci, Panciu, Cotnari, Odobești, Drăgășani fiind și astăzi vizibile.

În 2003 Bufetul se transformă în actualul “Restaurant Casa Doina” ce păstrează însă același aer specific al Bucureștiului de altădată, al vremurilor în care după o plimbare cu trăsura, ori după celebra „Bătaie cu flori”, boierii însoțiți de soțiile îmbrăcate după ultima modă pariziană, se retrăgeau pentru răcoritoare sau supeu.

Echipa restaurantului completează perfect cadrul tradițional prin implicarea, dedicația și discreția de care dau dovadă, dar și prin serviciile ireproșabile oferite.

Maestrul nostru bucătar Tudor Dobre are o bogată experiență culinară, fiind atras cu precădere de preparatele tradiționale românești, iar clienții pot comanda dintr-o paletă largă de preparate internaționale precum și diferite preparate specifice pe bază de pește proaspăt românesc sau mediteranean.

+ vezi mai mult

Vezi cum se ajunge la "Casa Doina"

Păreri despre "Casa Doina"

I Ioana
26 septembrie 2018 22:52 Rezervat în data de 26 septembrie 2018 prin ialoc.ro

Mancare mediocra, serviciu prost, preturi mari. Pacat de gradina si de casa, care sunt atat de frumoase.

M Mariana
7 mai 2018 21:36 Rezervat în data de 6 mai 2018 prin ialoc.ro

Locul si serviciul au fost excelente. Mincare foarte buna cu exceptia uneia din cele trei muchiuri de vaca comandate care ne au produs deranjamente intestinale.
Dovada ca apreciem fac o reservare pentru data de Duminica 13 Mai la ora 13:00 pentru 6 persoane.
Rog confirmati reservarea

M Mirela
2 octombrie 2016 10:12 Rezervat în data de 30 septembrie 2016 prin ialoc.ro

Totul a fost excelent. Mâncare buna si serviciu prompt si de calitate
Ambianta foarte plăcuta
Prețurile puțin mai mari dar sunt justificate

Belenyesi Liliana
2 octombrie 2018 13:29

Am facut o rezervare la ora 19:00. Restaurantul extrem de frumos interior si exterior, insa pentru preturile destul de ridicate ma asteptam la o alta primire/servire. In jurul nostru se aranjau mese, ospatarii glumeau si povesteau in sala restaurantului.
Am comandat pastrama de berbecut care era EXTREM , la nivel MAXIM de sarata+ combinata cu otet balsamic(desii in meniu scria sos de vin) =catastrofa.
Sursa: Google

Vlad Pahonțu
2 octombrie 2018 12:24

locatie linistita, inconjurata de natura. personal amaibl, mancare traditionala si internationala
Sursa: Google

Michael Hunt
20 mai 2018 10:21

Lovely Romanian friend took me here to try the local food. And the food was wonderful. Staff was very helpful and polite. Beautiful place to eat and relax. I highly recommend Case Doina.
Sursa: Google

Nicu Tilivea
8 septembrie 2018 13:42

The garden is great, atmosphere is light and there is a lot of space, hence intimacy - food is good, portions are rather small - in general a bit expensive, however o think the package it's worth it.
Sursa: Google

Rosca Florentina Oana
14 iulie 2018 18:10

Casa Doina has a very beautiful garden where you can enjoy your meal.The food was delicious.The drinks and food we're brought instantly by a respectful waiter. I highly recommend Casa Doina! Great food and great staff, u must try it for yourself !!!!!
Sursa: Google