Casa Doina event
Casa Doina event
4,7 / 1348 voturiProiectat inițial pentru a servi ca pavilion grandioasei Expoziții de la Paris din 1890, localul se vede însă finalizat abia în 1892 datorită lipsei de fonduri. Maestrul Ion Mincu îl denumește „Bufetul de la Șosea”, iar în scurt timp acesta devine locul preferat al bucureștenilor reprezentați cu precădere de către boieri. Stilul neo-românesc în care este construit monumentul se remarcă prin verandă în trei arce, medalioanele de ceramică intens colorate dar și prin motivele etnografice. În linia planului superior Ion Mincu nu a uitat să pună în evidență mândrele podgorii românești, inscripții ca Berbeci, Panciu, Cotnari, Odobești, Drăgășani fiind și astăzi vizibile. În 2003 Bufetul se transformă în actualul “Restaurant Casa Doina” ce păstrează însă același aer specific al Bucureștiului de altădată, al vremurilor în care după o plimbare cu trăsura, ori după celebra „Bătaie cu flori”, boierii însoțiți de soțiile îmbrăcate după ultima modă pariziană, se retrăgeau pentru răcoritoare sau supeu. Echipa restaurantului completează perfect cadrul tradițional prin implicarea, dedicația și discreția de care dau dovadă, dar și prin serviciile ireproșabile oferite. Maestrul nostru bucătar Tudor Dobre are o bogată experiență culinară, fiind atras cu precădere de preparatele tradiționale românești, iar clienții pot comanda dintr-o paletă largă de preparate internaționale precum și diferite preparate specifice pe bază de pește proaspăt românesc sau mediteranean.
Program
- Luni - Duminică
- 11:00 - 01:00
Caracteristici
Păreri despre Casa Doina
Experienta la Casa Doina a fost un dezastru. Am comandat bulz si au adus o mamaliga cu urme de branza si un ochi pe deasupra. Am comandat Platoul barbarului pentru doua persoane si au adus un ciolan mic, nu cred ca a vut vreodata 1000 g, cald pe exterior si inghetat in interior, cu doua linguri de fasole, doua de varza calita si 3 castraveti murati, un sfert de gogosar si un buchetel de conopida. Cat despre tomahawkul de porc, nu cred ca avea 100 de grame, singur in farfurie, fara garnitura si uscat iasca. Mojito era ceva de nebaut, un pahar plin cu gheata , un buchet de menta, o coaja de lamaie si alcoolul probabil a fost uitat. Nu recomand nimanui sa manince acolo. Candva aveau mancare foarte buna dar acum a fost o bataie de joc dupa care am asteptat o ora, desi restaurantul era gol.
Totul a fost minunat; mâncarea delicioasă, atmosfera foarte plăcută - grădina este superbă; iar serviciul foarte profesional. Un restaurant pe care îl recomand oricui își dorește să petreacă o după amiaza frumoasă.
Foarte frumos și elegant, grădină superbă, mâncarea foarte bună, iar personalul foarte politicos și serviabil. Vom reveni cu drag de câte ori vom avea ocazia.
Au adus felul 1 si felul 2 impreuna...toate aproape reci...placinta dobrogeana un fel de paste cu branza la cuptor, nicipedeparte 300g. Gradina frumoasa, servire execrabila raportat la preturile ridicate.