Casa Doina event
Casa Doina event
4,7 / 1497 voturiProiectat inițial pentru a servi ca pavilion grandioasei Expoziții de la Paris din 1890, localul se vede însă finalizat abia în 1892 datorită lipsei de fonduri. Maestrul Ion Mincu îl denumește „Bufetul de la Șosea”, iar în scurt timp acesta devine locul preferat al bucureștenilor reprezentați cu precădere de către boieri. Stilul neo-românesc în care este construit monumentul se remarcă prin verandă în trei arce, medalioanele de ceramică intens colorate dar și prin motivele etnografice. În linia planului superior Ion Mincu nu a uitat să pună în evidență mândrele podgorii românești, inscripții ca Berbeci, Panciu, Cotnari, Odobești, Drăgășani fiind și astăzi vizibile. În 2003 Bufetul se transformă în actualul “Restaurant Casa Doina” ce păstrează însă același aer specific al Bucureștiului de altădată, al vremurilor în care după o plimbare cu trăsura, ori după celebra „Bătaie cu flori”, boierii însoțiți de soțiile îmbrăcate după ultima modă pariziană, se retrăgeau pentru răcoritoare sau supeu. Echipa restaurantului completează perfect cadrul tradițional prin implicarea, dedicația și discreția de care dau dovadă, dar și prin serviciile ireproșabile oferite. Maestrul nostru bucătar Tudor Dobre are o bogată experiență culinară, fiind atras cu precădere de preparatele tradiționale românești, iar clienții pot comanda dintr-o paletă largă de preparate internaționale precum și diferite preparate specifice pe bază de pește proaspăt românesc sau mediteranean.
Program
- Luni - Duminică
- 11:00 - 01:00
Caracteristici
Păreri despre Casa Doina
                                                    👏foarte bun totul
Foarte buna servirea
Foarte buna mancarea
Nu pot spune ca a fost ceva ce nu ne-a placut                                                                                                    
                                                    Locația , atmosfera , curățenia , serviciul , diversitatea felurilor de mâncare si a băuturilor sunt de apreciat , cred ca mai este de lucrat la prezentarea mâncarii in farfurie / plating și la calitatea celor oferite ( ex cartofi care au fost prăjiți cu ceva vreme inainte de a fi aduși la masa  ) .
Ca element nou , sugerez să încercați să adăugați la lista dulciurilor / desert , Cheesecake San Sebastian .                                                                                                    
Mâncarea a fost foarte gustoasă . Iar iospătarul George a avut un comportament de nota 10 atât la servirea mesei cât și la atitudinea față de noi.
 
                                             
                                             
                                             
                                             
                                             
                                             
                                            