Casa Doina

Șoseaua Pavel Dimitrievici Kiseleff 4, Aviatorilor, București
Rezervă o masă

Rezerva gratuit o masă la Casa Doina

Proiectat inițial pentru a servi ca pavilion grandioasei Expoziții de la Paris din 1890, localul se vede însă finalizat abia în 1892 datorită lipsei de fonduri.

Maestrul Ion Mincu îl denumește „Bufetul de la Șosea”, iar în scurt timp acesta devine locul preferat al bucureștenilor reprezentați cu precădere de către boieri.

Stilul neo-românesc în care este construit monumentul se remarcă prin verandă în trei arce, medalioanele de ceramică intens colorate dar și prin motivele etnografice.

În linia planului superior Ion Mincu nu a uitat să pună în evidență mândrele podgorii românești, inscripții ca Berbeci, Panciu, Cotnari, Odobești, Drăgășani fiind și astăzi vizibile.

În 2003 Bufetul se transformă în actualul “Restaurant Casa Doina” ce păstrează însă același aer specific al Bucureștiului de altădată, al vremurilor în care după o plimbare cu trăsura, ori după celebra „Bătaie cu flori”, boierii însoțiți de soțiile îmbrăcate după ultima modă pariziană, se retrăgeau pentru răcoritoare sau supeu.

Echipa restaurantului completează perfect cadrul tradițional prin implicarea, dedicația și discreția de care dau dovadă, dar și prin serviciile ireproșabile oferite.

Maestrul nostru bucătar Tudor Dobre are o bogată experiență culinară, fiind atras cu precădere de preparatele tradiționale românești, iar clienții pot comanda dintr-o paletă largă de preparate internaționale precum și diferite preparate specifice pe bază de pește proaspăt românesc sau mediteranean.

+ vezi mai mult

Vezi cum se ajunge la "Casa Doina"

Păreri despre "Casa Doina"

M Mirela
2 octombrie 2016 10:12 Rezervat în data de 30 septembrie 2016 prin ialoc.ro

Totul a fost excelent. Mâncare buna si serviciu prompt si de calitate
Ambianta foarte plăcuta
Prețurile puțin mai mari dar sunt justificate

Ciprian Damian
1 noiembrie 2017 22:23

It has to be one of the fanciest places around. It has history, live music (Wednesday at least), very good dishes and the service in great.
Sursa: Google

Tanasescu Dan
24 iulie 2017 18:02

Unfortunately I was disappointed by Casa Doina and will never go back.
I went there with my wife, with the desire to organize an event and test a bit the location, service and food.
Location is perfect, in the heart of the city, not very far from Piata Victoriei. Garden is gorgeous well taken care of with lots of vegetation and tables set in a way that you are not bothered by your neighbours discussions.
Service however had it's bad perks. We were welcomed by two hostess who were sitting and were more concerned about their fingernails and phone chat than welcoming clients. Eventually one of her got up and walked us at the table with an attitude that clearly showed that it was upset by my presence there.
Waiter was the same he looked upset by our presence there. He was always in a hurry and never bother to pay any proper attention to our requests. We got the order mixed two times and at that point we eventually gave in and accepted what he was bringing because the experience started to be unpleasant for us.
Food was very very dull and to the point of bad. I ordered something more traditional as since i was interested in an event here, i was interested in the traditional dishes (pig cutlet pane) which was just a oily schnitzel with some mushed potatoes that weren't even mushed well. My wife had a worse experience with a calamari that was burned, with burnt taste, very badly cleaned and one of it had a plastic bag in it.
It is a shame because the location is beautiful and that is why it gets 2 stars from me.
Sursa: Google

Anichitoaie Paul
21 octombrie 2017 15:07

High prices. Atmosphere good and food quality good
Sursa: Google

Savu Dan
4 iulie 2017 13:02

Great place, great staff, amazing garden, cozy interior, good food
Sursa: Google

Catalin Bita
29 aprilie 2017 02:55

Lovely restaurant with a big terrace / garden, excellent food and service. Good for large group events. Traditional artistic programs are an usual occurrence there.
Sursa: Google