Camera din Față


4,9 / 58 voturi
D. I. Mendeleev 22, Romană, București

Preț Accesibil

Rezervă o masă online

Rezervă gratuit o masă la Camera din Față

POVESTEA CAMERA DIN FATĂ

Aveam vreo 4 ani. Ai mei mă lăsaseră la bunici. M-am trezit şi, cu ochii încă lipiţi de somn, am ieşit din dormitor, am trecut de bucătărie şi am ajuns în camera dinspre stradă. Bunica mea stătea în fotoliu, croşetând ca de obicei. La masă, cu ziarul în faţă şi o ceaşcă de cafea lângă, bunicul citea cu voce tare. Când m-a văzut, bunica m-a luat în braţe, m-a pupat şi m-a întrebat: îţi fac un ceai cu pâine cu dulceaţă? Mirosea atât de frumos a cafea, am înfulecat repede cea mai bună dulceaţă din lume şi am suflat în ceai să nu mă ard. Avea gust de tei, mentă şi puţin busuioc. Mi-e tare dor de zilele acelea.

În goana după cadouri de sărbători într-o duminică din decembrie anul trecut, întâmplător am ajuns în Centrul Istoric al Bucureştiului unde bineînţeles era un târg de Crăciun. Intru şi îmi atrage atenţia un domn respectabil înconjurat de obiecte vechi, saci de cafea, râşniţe, un prăjitor bătrân, multe vorbe frumoase şi multe lucruri din trecut. M-a văzut curios şi m-a invitat să mă apropii. Am aflat imediat, era respectabilul Domn Florescu, Mihail Florescu de care auzisem câte ceva. Am vorbit preţ de jumătate de ceas, timp în care m-a fascinat cu poveştile Dumnealui despre cafea şi despre te miri ce. A fost limpede, m-a câştigat şi brusc am vrut să fiu ca el, să fac ce face el, să învăţ de la el, sau măcar să-mi fie prieten.

Camera din faţă e locul acestor 3 personaje. Fiecare cu povestea lui, cu amintirile uneori rostite, alteori nu. Dar în ea încap lejer 20 cu peste 200 de poveşti spuse alandala sau pe rând, la un ceai aburind, o cafea proaspăt râşnită, o linguriţă de şerbet sau dulceaţă. E ca o cutie de lemn cu mii de sertare şi totodată e un puzzle imens ce aşteaptă să fie compus. Şi, ai să râzi, simţim că ne regăsim în toate sertarele, că ne e bine în toate piesele împrăştiate pe jos: amintiri, prieteni de care n-am mai auzit de-o viaţă, poveştile altora, noi cu voi într-o seară ploioasă de toamnă sau cine mai ştie ce.

Oare să aibă ceaiul atâta putere? Sau e cafeaua care ne face să ne simţim aşa? Un lucru e sigur oricum: aici, în cafeneaua Camera din faţă, ele nu lipsesc vreodată.

+ vezi mai mult

Vezi cum se ajunge la "Camera din Față"

Program

Luni - Vineri
08:00 - 22:00
Sâmbătă - Duminică
09:00 - 22:00

Caracteristici

Păreri despre "Camera din Față"

A Ana Maria
14 august 2018 21:19 Rezervat în data de 14 august 2018 prin ialoc.ro

excelenta servire, ambianta calma, recomand ciocolatele calde cu frisca si ceaiul de menta!!

C Carmen
15 iulie 2018 20:23 Rezervat în data de 15 iulie 2018 prin ialoc.ro

Totul a fost minunat. Aș dori ca altă dată să pot mânca la dv. înghețată de ciocolată.

A Andra
4 aprilie 2018 10:47 Rezervat în data de 3 aprilie 2018 prin ialoc.ro

Really nice feeling - the decor is lovely, the music brings you back to the old times, the selection of drinks is great, the available snacks are really tasty - not a place for someone on a diet!
I really recommend this place as a retreat from the busy life! Looking forward to come back.

B Bogdan
2 martie 2018 08:49 Rezervat în data de 1 martie 2018 prin ialoc.ro

Servicii foarte bune, personal amabil, locatie placuta. Capuccino mare, excelent.

I Irina
5 ianuarie 2018 22:15 Rezervat în data de 5 ianuarie 2018 prin ialoc.ro

Va multumesc .... A fost o seara foarte placuta. Felicitari .... Sa speram ca toate localurile sa aiba aceiasi primire si servicii placute.... Arome deosebite.... Niste biscuiti facuti in casa n ar fi fost rai