Zexe Braserie


4,8 / 10 voturi
Aviatorilor 65, Aviatorilor, București

Preț Premium

Rezervă o masă online

Rezervă gratuit o masă la Zexe Braserie

In perioada interbelica Bucurestiul numara cele mai multe cofetarii si cafenele din Europa. Dar ce s-a intamplat cu toate astea si cum de in 2011 vitrinele cofetariilor din Bucuresti aratau ca cele ale Frantei anilor ’60? Daca lucrurile ar fi evoluat firesc, fara o intrerupere de aproape 45 de ani, cred cu tarie ca astazi am fi stat alaturi de Franta si Italia pe podiumurile marilor concursuri de cofetarie.

Zexe Cofeturi, iar acum Braseria Zexe au aparut din dorinta acuta de a arata ca avem o cofetarie minunata, complexa si robusta, dar uitata. Ea zacea acolo, undeva, printre clatite cu Finetti, amandine din premix si ecleruri cat antebratul unei fete firave.

Ne-am propus astfel sa dezvoltam un proiect ambitios, bazat pe o idee aparent simpla: sa aducem in contemporaneitate vechi retete romanesti, care erau la ordinea zilei in toate restaurantele, braseriile si cofetariile romanesti din perioada antecomunista. Va vine a crede sau nu, macarons erau in mijloculul cartii Ecaterinei (Colonel) Steriady de la 1875. Si nu, nu reinterpretam retete, ci mai degraba le revizitam. Le facem asa cum erau, dar cu ingredientele de astazi. Asa ca, va invitam sa descoperiti la Braseria Zexe o cofetarie romaneasca revigorata, plina de echilibru, eleganta si mai ales… emotie.

+ vezi mai mult

Vezi cum se ajunge la "Zexe Braserie"

Păreri despre "Zexe Braserie"

D Denisa
29 ianuarie 2019 09:07 Rezervat în data de 28 ianuarie 2019 prin ialoc.ro

Locul arata minunat, foarte primitor, stilat. La fel si stafful: cald, atent, relaxat. Au si prajitura fara gluten foarte buna.

Valentina V
22 martie 2019 10:41

Small and cozy place. Nice selection of sweets. I liked the vibe and the Edith Piaf songs that you could hear somewhere in the background. Good choice for a quiet evening when all you want to to is to have long conversations with friends that you haven’t seen in ages :)
Sursa: Google

Andreea Iacob
27 aprilie 2019 03:26

Best cakes I've ate so far! Carmen silva is one of my favourite.... 🙂
Sursa: Google

Moldovan Cosmin
13 aprilie 2019 17:51

Nice atmosphere, chic interior design. The pastry and cajes are amazing, but owever the rest of the menu, although well cooked, is somehow limited. The parking is a nightmare.
Sursa: Google

Paul Iacomi
2 mai 2019 13:16

This café/patiserie has a very good selection of cakes and sweets, with a surprisingly stocked food menu as well. We had some soup, which was served in a traditional way, as well as some entrées. Calm terrace with a lot of green nearby. Would recommend!
Sursa: Google

Matthew Kemp
7 martie 2019 10:41

Quaint restaurant and coffee shop. Located near offices and full of business meetings during the week.
Sursa: Google