Taverna Sarbului

0,0 / 1 vot
Preț Moderat
Sârbească
Strada Aeroportului 92, Timișoara

Taverna Sarbului

0,0 / 1 vot
Preț Moderat
Sârbească
Strada Aeroportului 92, Timișoara
Rezervă o masă online
Se spune că în vârful furculiței poți aduna uneori veacuri întregi din existența unui teritoriu sau a unui popor. Și cât adevăr este în vorba asta! Gastronomia sârbească este exemplul cel mai puternic că gusturile unui neam pot traversa veacurile nu alterându-se, ci îmbogățindu-se de la cei care vremelnic i-au fost alături la drum. În creuzetul acestei bucătării naționale, cu o mie de savori inconfundabile, istoria a aruncat gusturile altor rețetare. Cel otoman – la rându-i un amestec de culturi culinare. Cel grec – vechi de când lumea și mereu înnoit. Cel austriac ori cel maghiar – căci în vreme ce bărbații își purtau războaiele, femeile împărtășeau rețete. Cel italian – de blând răsfăț. Dar mai cu seamă cele ale neamurilor slave de la sud-vest de unduioasa apă a Dunării. Este, poate, una dintre cele mai bogate gastronomii din jumătatea răsăriteană a Europei, având pentru fiecare mesean un fel de mâncare să-i fie pe plac, mai dulce ori mai picant, dar mereu savuros! Se-adaugă delicioaselor bucate – răsfăț pentru papilele gustative și bucurie pentru pântece! - o șlivoviță tare, băutura eroilor sârbi din veac, și ritmul fără seamăn al muzicii tradiționale… Un adevărat triunghi al provocărilor pentru aceia care vor să trăiască, intens, o poveste sârbească. O poveste în care „personaje” sunt chiar preparatele tradiționale ale Serbiei și ale lumii slave din Balcani: ćevapčići - corespondent sârb al micilor românești (cu care se aseamănă prin formă și tehnică de preparare, dar cu ingrediente ce-i sunt specifice), pljeskavica (căruia unii îi mai spun și „hamburgerul sârbilor”, dar îi este de o mie de ori superior prin gust și savoare), ciorbele și plăcintele, pastramele și cârnații, sarmalele și musacalele… în stil sârbesc. Se zice că o farfurie cu mâncare face, uneori, cât o călătorie. Iar un prânz la Taverna Sârbului poate echivala cu o excursie – gustoasă – chiar în inima Serbiei. Dacă nu ați călătorit încă în Alpii Dinarici sau pe valea Moravei, dacă nu ați văzut Belgradul ori Voivodina ori dacă ați trecut Dunărea numai cu privirea, la Cazane, o porție zdravănă de plescavita (căci toate porțiile sunt mari, la noi, la Tavernă) vă va duce în toate locurile acestea minunate, în sunet de fanfară. Pentru că, știut e, sârbii știu să-și trăiască marile și micile bucurii în sunetul muzicii și… în aromele bucatelor tradiționale!

+ vezi mai mult

Vezi cum se ajunge la "Taverna Sarbului"

Păreri despre Taverna Sarbului

0,0 / 1 vot
Doar clienții care au rezervat o masă la "Taverna Sarbului" pot lăsa o recenzie.
Recenziile importate din alte surse au scop informativ și nu impactează scorul final.

M Marius
15 mai 2017 15:57 Rezervat în data de 14 mai 2017

Maddy
22 septembrie 2022 23:09

The food was good but way too expensive. Also, many beverages and food dishes were not available.
The waiter was really friendly but he didn't told us from the beginning that we can't pay with card.
Sursa: Google

Isabella
7 octombrie 2022 11:56

I didn't like the serving service, the food was expensive for the quality provided, from every point of view, in my opinion. I order a still water (Bucovina) but it tasted really bad, like the tap water. Many of the food dishes were not available. The sour soup (ciorbă) we ordered came with 2-3 little pieces of chicken, which really surprised us, the rest was flavored water.
The bathroom was disgusting.
The dessert was good. (Only crepes were available)
One thing to mention: the place is not a quiet one because it is located beside a street and the airport is nearby also.
Sursa: Google

A
31 august 2022 06:35

Disappointed! Food below expectations but more EXPENSIVE than was worth. Rip-off came when they claim that do not accept credit cards when the stickers are present on the door. Made us exchange at their ATM with a 9RON charge and bad exchange rate. Food... a soup 36RON ?!? This place is one and done for me... other options available!
Sursa: Google

Bob
12 octombrie 2022 15:52

Wonderful experience here. Amazing food! Manuel took great care of us and made wonderful recommendations.
This place is a "must stop" for us now!
Sursa: Google

Patrick
19 august 2022 16:07

Exceptional cook and amazing service. I had to wait here for a couple of hours and I was allowed to take my laptop out and just get cozy at a table on the terrace. I love this restaurant!
Sursa: Google