Taverna Sarbului


4,0 / 1 vot
Strada Aeroportului 92, Timișoara
Rezervă o masă online

Rezervă gratuit o masă la Taverna Sarbului

Se spune că în vârful furculiței poți aduna uneori veacuri întregi din existența unui teritoriu sau a unui popor. Și cât adevăr este în vorba asta! Gastronomia sârbească este exemplul cel mai puternic că gusturile unui neam pot traversa veacurile nu alterându-se, ci îmbogățindu-se de la cei care vremelnic i-au fost alături la drum. În creuzetul acestei bucătării naționale, cu o mie de savori inconfundabile, istoria a aruncat gusturile altor rețetare. Cel otoman – la rându-i un amestec de culturi culinare. Cel grec – vechi de când lumea și mereu înnoit. Cel austriac ori cel maghiar – căci în vreme ce bărbații își purtau războaiele, femeile împărtășeau rețete. Cel italian – de blând răsfăț. Dar mai cu seamă cele ale neamurilor slave de la sud-vest de unduioasa apă a Dunării.

Este, poate, una dintre cele mai bogate gastronomii din jumătatea răsăriteană a Europei, având pentru fiecare mesean un fel de mâncare să-i fie pe plac, mai dulce ori mai picant, dar mereu savuros!

Se-adaugă delicioaselor bucate – răsfăț pentru papilele gustative și bucurie pentru pântece! - o șlivoviță tare, băutura eroilor sârbi din veac, și ritmul fără seamăn al muzicii tradiționale… Un adevărat triunghi al provocărilor pentru aceia care vor să trăiască, intens, o poveste sârbească. O poveste în care „personaje” sunt chiar preparatele tradiționale ale Serbiei și ale lumii slave din Balcani: ćevapčići - corespondent sârb al micilor românești (cu care se aseamănă prin formă și tehnică de preparare, dar cu ingrediente ce-i sunt specifice), pljeskavica (căruia unii îi mai spun și „hamburgerul sârbilor”, dar îi este de o mie de ori superior prin gust și savoare), ciorbele și plăcintele, pastramele și cârnații, sarmalele și musacalele… în stil sârbesc.

Se zice că o farfurie cu mâncare face, uneori, cât o călătorie. Iar un prânz la Taverna Sârbului poate echivala cu o excursie – gustoasă – chiar în inima Serbiei. Dacă nu ați călătorit încă în Alpii Dinarici sau pe valea Moravei, dacă nu ați văzut Belgradul ori Voivodina ori dacă ați trecut Dunărea numai cu privirea, la Cazane, o porție zdravănă de plescavita (căci toate porțiile sunt mari, la noi, la Tavernă) vă va duce în toate locurile acestea minunate, în sunet de fanfară. Pentru că, știut e, sârbii știu să-și trăiască marile și micile bucurii în sunetul muzicii și… în aromele bucatelor tradiționale!

+ vezi mai mult

Vezi cum se ajunge la "Taverna Sarbului"

Program

Luni - Duminică
09:00 - 23:00

Caracteristici

Păreri despre "Taverna Sarbului"

alessya1990
22 iunie 2018 22:15

Kind of expensive compared to the quality of products they offer. The service was good, but nothing else caught my attention. The food is average, but the price is not. The glasses that were there had some stains on them (from the water, I know, but when you charge that much, everything should be perfect)
Sursa: Google

Daniel Marian Stefan
12 august 2018 18:03

Location is somewhere outside the city, in the middle of nowhere.
Food is served very late (even if we took the daily menu, which was supposed to be ready).
Overall the food is quite good, except the cabbage salad which was rotten. The waiter said that there is nothing wrong with it, but we did not eat any of the 2.
Sursa: Google

CIRSTEA Albert
3 august 2018 13:29

No receipt, long wait, waiter doesnt bring change to table and takes his own tip.
Sursa: Google

Mishu Calian
26 august 2018 14:25

Expensive and not great food, long waiting time with the terrace being almost empty
Sursa: Google

Peter Lamper
8 iulie 2018 21:51

Staff was not very friendly but generally ok. The food was tasty.
Sursa: Google