Cumpără un card cadou 🎁 | #SusținemAfacerileMici #SusținemAfacerileMici 🎁

Taverna Sarbului


4,3 / 1 vot
Strada Aeroportului 92, Timișoara
Rezervă o masă online

Rezervă gratuit o masă la Taverna Sarbului

Se spune că în vârful furculiței poți aduna uneori veacuri întregi din existența unui teritoriu sau a unui popor. Și cât adevăr este în vorba asta! Gastronomia sârbească este exemplul cel mai puternic că gusturile unui neam pot traversa veacurile nu alterându-se, ci îmbogățindu-se de la cei care vremelnic i-au fost alături la drum. În creuzetul acestei bucătării naționale, cu o mie de savori inconfundabile, istoria a aruncat gusturile altor rețetare. Cel otoman – la rându-i un amestec de culturi culinare. Cel grec – vechi de când lumea și mereu înnoit. Cel austriac ori cel maghiar – căci în vreme ce bărbații își purtau războaiele, femeile împărtășeau rețete. Cel italian – de blând răsfăț. Dar mai cu seamă cele ale neamurilor slave de la sud-vest de unduioasa apă a Dunării.

Este, poate, una dintre cele mai bogate gastronomii din jumătatea răsăriteană a Europei, având pentru fiecare mesean un fel de mâncare să-i fie pe plac, mai dulce ori mai picant, dar mereu savuros!

Se-adaugă delicioaselor bucate – răsfăț pentru papilele gustative și bucurie pentru pântece! - o șlivoviță tare, băutura eroilor sârbi din veac, și ritmul fără seamăn al muzicii tradiționale… Un adevărat triunghi al provocărilor pentru aceia care vor să trăiască, intens, o poveste sârbească. O poveste în care „personaje” sunt chiar preparatele tradiționale ale Serbiei și ale lumii slave din Balcani: ćevapčići - corespondent sârb al micilor românești (cu care se aseamănă prin formă și tehnică de preparare, dar cu ingrediente ce-i sunt specifice), pljeskavica (căruia unii îi mai spun și „hamburgerul sârbilor”, dar îi este de o mie de ori superior prin gust și savoare), ciorbele și plăcintele, pastramele și cârnații, sarmalele și musacalele… în stil sârbesc.

Se zice că o farfurie cu mâncare face, uneori, cât o călătorie. Iar un prânz la Taverna Sârbului poate echivala cu o excursie – gustoasă – chiar în inima Serbiei. Dacă nu ați călătorit încă în Alpii Dinarici sau pe valea Moravei, dacă nu ați văzut Belgradul ori Voivodina ori dacă ați trecut Dunărea numai cu privirea, la Cazane, o porție zdravănă de plescavita (căci toate porțiile sunt mari, la noi, la Tavernă) vă va duce în toate locurile acestea minunate, în sunet de fanfară. Pentru că, știut e, sârbii știu să-și trăiască marile și micile bucurii în sunetul muzicii și… în aromele bucatelor tradiționale!

+ vezi mai mult

Vezi cum se ajunge la "Taverna Sarbului"

Program

Luni - Duminică
09:00 - 23:00

Caracteristici

Păreri despre "Taverna Sarbului"

4,3 / 1 vot
Doar clienții care au rezervat o masă la "Taverna Sarbului" pot lăsa o recenzie.
Recenziile importate din alte surse au scop informativ și nu impactează scorul final.

M Marius
15 mai 2017 15:57 Rezervat în data de 14 mai 2017

Flow
13 februarie 2020 21:49

The food tastes good, presentation is good , the prices are very very high, way to expressive. The menu looks great, pictures for most items are in the menu along with their code. However some items were not available, couldn't be ordered, didn't had them in stock. Friendly personal. Clean place, looks nice inside.
Sursa: Google

OVIDIU
7 octombrie 2019 08:07

Ok, Food and presentation ok, service more that ok, here you may chose between some classic banat dishes which usually you may meat in the old Romanian an Serbian kitchen today you call this traditional food. Anyway with the great service and the good food is visit worthy, I don't think someone will be disappointed except you are expecting a Michelin location.
Sursa: Google

Mihai
26 februarie 2020 17:51

The soup is not so great...
Sursa: Google

Mihaela
20 septembrie 2019 17:46

Excellent service. Highly recommended.
Sursa: Google

Martin
31 iulie 2019 08:22

Nice food, friendly staff
Sursa: Google

Localuri din apropierea "Taverna Sarbului"