Casa Doina event
Casa Doina event
4,7 / 1448 voturiProiectat inițial pentru a servi ca pavilion grandioasei Expoziții de la Paris din 1890, localul se vede însă finalizat abia în 1892 datorită lipsei de fonduri. Maestrul Ion Mincu îl denumește „Bufetul de la Șosea”, iar în scurt timp acesta devine locul preferat al bucureștenilor reprezentați cu precădere de către boieri. Stilul neo-românesc în care este construit monumentul se remarcă prin verandă în trei arce, medalioanele de ceramică intens colorate dar și prin motivele etnografice. În linia planului superior Ion Mincu nu a uitat să pună în evidență mândrele podgorii românești, inscripții ca Berbeci, Panciu, Cotnari, Odobești, Drăgășani fiind și astăzi vizibile. În 2003 Bufetul se transformă în actualul “Restaurant Casa Doina” ce păstrează însă același aer specific al Bucureștiului de altădată, al vremurilor în care după o plimbare cu trăsura, ori după celebra „Bătaie cu flori”, boierii însoțiți de soțiile îmbrăcate după ultima modă pariziană, se retrăgeau pentru răcoritoare sau supeu. Echipa restaurantului completează perfect cadrul tradițional prin implicarea, dedicația și discreția de care dau dovadă, dar și prin serviciile ireproșabile oferite. Maestrul nostru bucătar Tudor Dobre are o bogată experiență culinară, fiind atras cu precădere de preparatele tradiționale românești, iar clienții pot comanda dintr-o paletă largă de preparate internaționale precum și diferite preparate specifice pe bază de pește proaspăt românesc sau mediteranean.
Program
- Luni - Duminică
- 11:00 - 01:00
Caracteristici
Păreri despre Casa Doina
Mancarea foarte buna. Atmosfera placuta. Service-ul excelent!
Mulțumim, a fost perfect . Mâncarea, desertul au fost minunate, ca de fiecare dată.
Bună seara !
Mâncarea și servirea excelente, însă seara s-a încheiat cu o amendă de 3000 de lei pentru parcare.
Pe viitor anunțați clienții care trec pragul restaurantului cu privire la parcare având în vedere ca amenzile sunt destul de mari.
Nu toată lumea citește hotărârile de consiliu ca sa știe de astfel de amenzi exorbitante.
Mâncarea a fost mediocră iar serviciul multe trepte sub standardul de minimum așteptat pentru un restaurant bun, cu atât mai mult cu cat Casa Doina are pretenții de un restaurant foarte bun. Am venit din Boston ca să avem o experiență specială și să gustăm niște mâncăruri autentice române. Totul a fost o imensă dezamăgire, de la ciorba de tarhon care avea o cantitate bună de mărar și nici un gust de ciolan afumat până la serviciul mizerabil al uneia din ajutoarele de chelneri, căreia i s-a părut foarte amuzant ca i-am făcut observație să nu curețe farfuriile folosite când încă unul din noi nu terminase de mâncat. O rușine să existe un restaurant atât de neprofesional și nepregătit pentru a menține standarde minime de a trata oaspeții.