Epicurean Enigma - Pop-Up Restaurant - închis permanent
Epicurean Enigma - Pop-Up Restaurant - închis permanent
O poveste gastronomică de tip pop-up care este disponibilă în locuri și curți diferite din București își propune să schimbe modul în care ne raportăm la ieșirile în oraș. Experiența gastronomică diferă la fiecare masă, la fel și meniul atent preparat de Chef Florin Andrei Vanau, care pregătește totul în funcție de sezonul în care urmează să se întâmple cina. Bucătaria este o adaptare în funcție de fiecare loc disponibil, unde, după caz, vom aduce plită de sobă pentru prăjit și încălzit, rocă vulcanică pe post de plită și grătar, iar totul se va găti la jar ca într-o bucătărie deschisă în aer liber. Locul de întâlnire pentru cina propusă de Experiența Epicurean Enigma Pop-Up Restaurant va fi dezvăluit vineri seara, cu o zi înaintea evenimentului. Meniul va fi însoțit de pairing de vin, astfel încât să fie completă experiența culinară propusă de Chef Florin Andrei Vanau. Meniurile se vor schimba de la eveniment la eveniment în funcție de ce ne oferă sezonul, bucătăria propusă fiind o bucătărie românescă cu rețete și ingrediente locale, preparată după tehnici de gătire fusion și plating modern. Evenimementul este organizat de Ciprian Stelian Bocioacă, cel care și-a asumat rolul de gazdă și povestitor al serilor Epicurean Enigma, experiența culinară fiind completată cu măiestrie de Chef Florin Andrei Vânău. Cei doi organizatori promit o seară construită cu atenție și pusă în scenă de profesioniști care vor ca totul sa fie memorabil: de la mâncarea gătită curat la băutura menită să completeze natural, totul așezat într-un cadru arhitectural intim și atemporal. Chef Florin Andrei Vânău are 38 de ani și este chef bucătar, co-proprietar și fondator al proiectului Epicurean Enigma. Un nomad al gastronomiei internaționale, și-a folosit timpul inteligent, investind în înțelegerea culturii din țări precum Statele Unite, Marea Britanie sau Irlanda, dar și asocierii de gusturi definitorii acestor culturi. A adus acasă tot ce a deprins peste hotare, iar cu experiența câștigată urmează să încânte simțuri în serile de weekend sub un concept original. Chef Florin și-a propus nu doar să gătească, își dorește ca farfuriile sale să reflecte ineditul terroir românesc, cu puternice influențe și semnificații adânci din gastronomia autohtonă veche și accent pe locul de unde el însuși își are rădăcinile – Moldova. Ciprian Stelian Bocioacă se declară un reprezentant al ospitalității, care a trecut oceanul pentru a-l întâlni pe cel alături de care a inițiat acest proiect acum 15 ani. Întâmplarea sau poate soarta, face ca cei doi, deja prieteni, să-și intersecteze parcursul profesional inclusiv pe bătrânul continent. Ciprian și-a petrecut parte din viață pentru a aprofunda cunoștințele în domeniu, gustând din tainele gastronomiei împletită cu ospitalitate în localuri internationale: de la pub-uri de lux la restaurante cu stele Michelin. În București, a profesat arta ospitalității în restaurante precum "Maize Farm-to-Table", "Bistro Ateneu" sau "La Vinuri" primind și recunoașterii oficiale din partea unor instituții de prestigiu. Epicurean Enigma Pop-Up Restaurant are un maxim de 12 locuri disponibile, iar prețul biletului se va achita o dată cu rezervarea, în limita locurilor disponibile. Experiența gastronomică propusă costă 450 lei/persoană. În caz de condiții meteo nefavorabile sau anulare din partea organizatorilor, suma se va restitui complet, în cazul anulării din partea clienților, suma va fi restituită, după cum urmează: complet dacă anularea se face cu 4 zile înainte, iar la mai puțin de patru zile, se va restitui suma rămasă după ce ingredientele perisabile au fost cumpărate și împărțite pe numărul de rezervări.
Program
- Luni - Vineri
- Închis
- Sâmbătă
- 18:00 - 22:00
- Duminică
- 17:00 - 21:00