Crama Budureasca meniu

Preț Premium
Gura Vadului 472, Experiențe

Crama Budureasca meniu

Preț Premium
Gura Vadului 472, Experiențe
Rezervă o masă online

În inima podgoriei Dealu Mare, într-o oază de liniște, se ridică însoritele coline ale viilor Budureasca – loc străvechi, cu rădăcini adânci în istoria și cultura vinului. Dovezile arheologice găsite în apropiere sugerează că acest loc are o tradiție deosebit de bogată în vinificație, înca din vremea dacilor sau chiar a strămoșilor lor, vechii traci. Zona cuprinde numeroase dealuri și văi, de la râul Teleajen în vest și până la râul Buzău în est. Masivul deluros, cu poziționarea sa sudică, reprezintă un loc ideal pentru cultivarea viței de vie.

Altitudinea pe care se întind viile Budureasca este cuprinsă între 175m și 400m. Condițiile favorizează în mod excepțional producția de struguri negri, dar strugurii albi se bucură, de asemenea, de condiții propice dezvoltării, dând naștere unor vinuri albe foarte aromatice și fructate. Crama Budureasca a fost inaugurată în primăvara anului 2013 și are o suprafață de 2500mp, fiind una din cele mai noi și mai mari crame din regiunea Dealu Mare. Construcția este îngropată pe 3 dintre laturi, pentru a se încadra perfect în peisaj și, mai important, pentru a putea beneficia de un control termic sporit.

Complexul dispune, de asemenea, de spații de birouri și mai multe zone pentru degustarea vinurior, având o capacitate de circa 50 de persoane și o vedere panoramică cu sala baricurilor. În incinta cramei doritorii pot găsi și un magazin pentru desfacere și vânzare de unde se pot achiziționa toate gamele de vinuri produse de Budureasca. Inaugurată în anul 2013, Crama Budureasca este una dintre cele mai mari și mai moderne construcții de acest tip din Romania.

Tehnologia de ultimă ora face ca istoria vinurilor Budureasca să continue într-un limbaj modern. Așezată in mijlocul a 280 de hectare de vie, crama oferă ocazia unor priveliști pitorești, plimbări in natură și a degustării vinurilor de top, din portofoliul Budureasca.

Crama Budureasca încurajează modele moderate de consum, deoarece numai prin savurarea moderată si lentă a vinului, aromele complexe și caracterul său unic pot fi pe deplin apreciate. Și de ce să nu ai parte de o astfel de experiență care îți încântă toate simțurile ?

+ vezi mai mult

Vezi cum se ajunge la "Crama Budureasca"

Program

Luni - Duminică
10:30 - 16:30

Caracteristici

Păreri despre Crama Budureasca

Doar clienții care au rezervat o masă la "Crama Budureasca" pot lăsa o recenzie.
Recenziile importate din alte surse au scop informativ și nu impactează scorul final.

Tapalaga
8 februarie 2021 10:48

All the vine history books in the library, are no match for a 3 hours visit in here ! you can feel, taste and see the magic in here, from the first grape seed, to the finished product. the host will share with you both technical knowledge, and years of expertise. you will find a new meaning from the wine pairing art of culinary deliciousness. Child friendly, tourist friendly, and for sure, you will have something to remember from the wine country
Sursa: Google

Daniela
14 august 2020 19:20

We enjoyed the wine, the tasting and full experience with the somelier.
Sursa: Google

Laura
14 august 2020 20:42

Industrial level production but very welcoming guests
Sursa: Google

Mircea
3 august 2019 10:48

Good wine, good people!
Sursa: Google

John
2 aprilie 2019 14:28

Top class winery, well worth a visit
Sursa: Google

Localuri din apropierea "Crama Budureasca"