Maraschino and chill

Există zile în care tot ceea ce vrei este liniște, mâncare bună, muzică de calitate și o atmosferă plăcută. Nu pare mult, dar sunt puține localuri care îți pot oferi exact asta. Maraschino e unul dintre ele.

De ce „Maraschino”?

Mâncare, băutură, atmosferă, toate astea vin după… nume. Numele restaurantului. Povestea este cât se poate de simplă. Pentru că literele ce compun numele restaurantului alunecă una după alta printre buze, ca o cireașă la finalul unui cocktail. Și cum ceea ce Maraschino dorește să îți ofere este relaxare, ce nume mai bun decât cireașa care atârnă leneș între două degete, în timp ce tu te lași pe spate într-un balansoar și te bucuri de răcoarea unei nopți de vară lângă un cocktail multicolor?

Și dacă tot vorbim de nopți de vară, Maraschino ne duce cu gândul la ceva exotic și îndepărtat, îmbăiat de soare și de parfumuri orientale pe coasta Dalmată. Din Croația vine numele de „maraschino” – cireșele Marasca sunt baza unui lichior celebru din Croația care a devenit foarte popular în secolul XIX în Europa. În acest lichior erau păstrate și cireșe întregi pe care le puteai consuma în tot restul anului – cireșe maraschino.

Proprietarii restaurantului Maraschino au deschis inițial în această locație un bar, însă curând și-au dat seama că ar vrea să le ofere ceva mai mult clienților. Așa că, fără să mai stea pe gânduri, au transformat barul în restaurant, cafenea și bar, cu o zonă de terasă ce oferă suficientă intimitate fiecărei mese prin dispunerea în spațiu. Așa a luat naștere restaurantul bistro Maraschino, din dorința de a oferi o mică oază de relaxare, fără stres și complicații.

De ce Maraschino?

Imaginează-ți o zi lungă la lucru, căldura toropitoare a verii bucureștene, praf și oboseală. Ajungi acasă și nu mai ai chef să petreci ore în căldura din bucătărie. Ai vrea să îți faci rapid un duș și să fugi de acasă într-un loc unde știi că nu o să ai parte de surprize pentru că mâncarea e variată și pe gustul tău, iar băuturile sunt pe măsura așteptărilor tale. Vei putea sta liniștit/ă la taifas, fără să fii auzit/ă de cei de la celelalte mese și nici nu vei fi forțat/ă să iei parte la conversațiile altora. Maraschino este astfel locul ideal pentru discuții private sau pentru depănat de amintiri și povești cu prietenii pe care nu i-ai mai văzut de veacuri. Dacă îți dorești poți sta la interior în cafenea sau în restaurant, sau te poți afunda în balansoarele de pe terasă, ascultând liniștea serii.

Când vine vorba de meniu, ai de unde alege. De la clasicele antreuri – cașcaval pane, bruschete variate sau salată de vinete, până la ciorbe, paste și pește. Pentru cei care oscilează între o cină ușoară și una consistentă, Maraschino oferă salate de pe tot continentul European și carne la Grill pentru toți carnivorii. Felurile de mâncare principale vă vor purta din America – cu un hamburger de vită, până în Franța – șnițel parizian, și înapoi în România la fasole cu ciolan. Preparatele chinezești sau cele din vânat sunt și ele în meniu, așa că dacă simțiți nevoia să vă aventurați, Maraschino s-a gândit și la voi.

Pentru cei care preferă zona de bar and lounge, meniul de băuturi este și el generos – clasicele băuturi pe bază de cafea nu lipsesc, dar nici cele mai cunoscute cocktailuri și băuturi spirtoase. De acum știi unde îți vei petrece serile de după lucru, când vrei să iei masa singur sau cu câțiva prieteni. Iar dacă preferi distracția de weekend, atunci poți veni cu prietenii să alegeți din jocurile de tip board game pe care cei de la Maraschino le-au selectat pentru voi.

Cu un meniu stufos atât la băuturi, cât și la felurile de mâncare, Maraschino nu te poate dezamăgi când vine vorba de varietate. Dacă mai adaugi și o atmosferă plăcută, atunci trebuie să intri în aplicația ialoc sau pe site-ul nostru și să faci o rezervare online la Maraschino.